avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Utilizare polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Utilizare polita RCA

Un pagubit poate folosi polita RCA a autorului accidentului, daca el nu are polita RCA?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:34, 14 Octombrie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere ca polita RCA este o asigurare de raspundere civila , asiguratorul subrogandu- se in drepturile partii vinovate dintr- un accident auto si tinand cont de prevederile legale, orice pagubit poate folosi polita RCA a celui vinovat de producerea accidentului, indiferent daca el are incheiata o astfel de polita sau nu.
Vinovatia datorata lipsei politei celui ce a suferit o avarie auto in urma unui accident din culpa altui conducator, nu exonereaza de raspundere pe cel din culpa caruia s- a produs accidentul, cea dintai fapta fiind o alta contraventie cu sanctiune distincta , prevazuta in OUG 195 / 2002 republicata si actualizata.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala prin accident rutier. polita asigurare Mihaela Enache Mihaela Enache in noiembrie 2009 s-a produs un accident rutier. soferul a fost scos de sub urmarire penala pt vatamarea corporala a unui biciclist, retinandu-se culpa ... (vezi toată discuția)