avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

buna,daca poate cineva sa ma ajute raspunzandu-mi la intrebare,ii multumesc anticipat!in 2001 am fost arestat si condamnat la 3,6 ani pt furt si furt calificat,ramanand la pedeapsa cea mai mare de 3,6 ani.am fost eliberat in 2003 conditionat ,iar de atunci au trecut 7 ani,7ani in care nu am mai avut nici o condamnare si nu am comis nici o infractiune.intrebarea mea este daca sunt reabilitat de drept sau nu,si daca nu cat timp tb sa treaca pt a-mi putea face reabilitarea?va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 04:26, 14 Octombrie 2010
Cat a mai ramas de executat din pedeapsa atunci cand ati fost liberat conditionat ?

Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Gaby811 a scris:

Reabilitarea de drept intervine in termen de 3 ani de la executarea sau stingerea pedepsei ( nu de la momentul eliberarii conditionate ). In cazul dumneavoastra: 2001+3,6+3 = ~ 2008


Nu este corect,conform art.135 lit a si art.136 c.pen.reabilitarea judecatoreasca se calculeaza astfel:
4 ani+1/2 din pedeapsa=1 an si 9 luni+perioada ramasa neexecutata)
Reabilitarea de drept se aplica ,conf.art.134 pentru amenda penala sau pentru o pedeapsa care nu depaseste 1 an de inchisoare
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Aveti dreptate, imi cer scuze pentru neatentie.

Totodata pentru a fi admisa cererea de reabilitare judecatoreasca, condamnatul trebuie sa intruneasca urmatoarele conditii:
a.nu a suferit o noua condamnare in intervalul prevazut de art.135 lit.a CP
b. Isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si in cazul cand are varsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;
c. A avut o buna conduita;
d. A achitat in intregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul cand partea vatamata a renuntat la despagubiri sau cand instanta constata ca cel condamnat si-a indeplinit in mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotararea de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog lamuriti-ma - reabilitarea de drept costica1964 costica1964 Buna ziua. in anul 1996 am fost condamnat la 6 ani pentru inselaciune,am executat 4 ani,de atunci viata a decurs normal { fara nici o condamnare },intrebare ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea bebe121 bebe121 buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)
Stergere cazier judiciar -pedeapsa pt furt cu inchisoare4anisi 6luni soniaionita soniaionita Buna ziua, Dupa ce perioada se sterge cazierul judiciar in cazul unei pedepse cu inchisoare pt furt bani, reclamantul nu s-a constituit parte civila, perioada ... (vezi toată discuția)