avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala grava
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala grava

Buna ziua! In urma cu 2 luni am avut un accident rutier din care a rezultat o vatamare corporala grava cu CML 90 zile. Mai exact...Eram intr-o intersectie nedirijata intr-o localitate, am oprit, am semnalizat stinga, m-am asigurat, am acordat prioritate de trecere unui autoturism ce venea din sens opus si cind am efectuat virajul la stinga un moped, care venea din acelasi sens cu autoturismul caruia i-am acordat prioritate de trecere, m-a acrosat iar conducatorul mopedului a executat un salt inainte, a cazut pe strada si si-a rupt un picior( fractura de tibie si peroneu cominutiva). Testul alcoolmetric(in aerul respirat) a aratat ca eu aveam 0 la mie iar el 0,73 la mie. Si a inceput calvarul...Eu am platit tot pina la 58 de zile (operatia, tija, medicamente, transport, cirje, eliberarea primului CML in care avea 58 de zile..ce mai tot tacimul. In a 59 zi, fara sa ma anunte a mers la alt medic si a obtinut un alt CM si evident prelungire la CML. A mers la politie si a depus si prelungirea de CML. Avind in vedere aceste aspecte ma intreb se va stabilii cupla comuna. Pot eu invoca faptul ca nu puteam preveni acest accident... Eu efectiv nu l-am vazut...
Cel mai recent răspuns: doru_d74 , utilizator 13:14, 28 Martie 2012
se pot invoca chiar mai multe. angajati va avocat. Depinde a cui este culpa, si se pare ca este a conducatorului mopedului.
Cele precizate conduc catre culpa conducatorului mopedului,in special valoarea alcoolemiei
Care este concluzia organelor de cercetare?
Deocamdata este in curs de constituire dosarul, intrucit de la ML nu a venit rezultatul la alcoolemie din singe. Organele de cercetare ale politiei spun ca este neacoradre de prioritate din partea mea, eu nu sunt de acord pentru ca efectiv nu l-am vayut. Presupun ca a venit ,, ascuns,, dupa autoturismul caruia i-am acordat prioritate.
Probabil ca pentru a se stabili eventualele culpe,singura care va decide in afara celorlalte probatorii-acte,martori-va fi expertiza tehnica de stabilire a dinamicii producerii accidentului.
Desigur ca alcoolemia constatata la conducatorul mopedului,va duce si la stabilirea unei culpe a acestuia
Deci sa revenim la subiect. Sa inteleg ca nu pot invoca Art. 47 CP CAZUL FORTUIT,,Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, al carei rezultat este consecinta unei împrejurari care nu putea fi prevazuta,,. Probabil ca expertiza tehnica de stabilire a dinamicii producerii accidentului va stabili....Si totusi eu cu cine votez....Care sunt limitele sanctiunilor care pot fi asupra mea....Mentionez ca permisul imi este suspendat pe 3 luni.....Apropos cind ii mai vad culoarea (permisului)...

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime lary20 lary20 am avut un accident rutier, ajungand la intersectie am oprit la indicatorul\"stop\",am acordat prioritate pietonilor,m-am asigurat din ambele parti,fiind si ... (vezi toată discuția)
Accident cosmin_nasu cosmin_nasu Buna ziua am si eu urmatoarea problema...la data de 18.01.2018 am avut un accident mai exact vroiam sa ies cu dubita proprietate a firmei la care si acum sunt ... (vezi toată discuția)
Accident caruta nesemnalizata pe drum national Vodavlad Vodavlad Buna ziua! Acum 3 zile am facut accident cu o caruta nesemnalizata, pe un drum national principal. Victime au fost 4, dintre care una eu, iar politia spune ... (vezi toată discuția)