Buna ziua! Acum 3 zile am facut accident cu o caruta nesemnalizata, pe un drum national principal. Victime au fost 4, dintre care una eu, iar politia spune despre despagubiri ca ramane sa ne intelegem. Am efectuat o depasire la un autoturism, fiind seara, luminile pe stalpi nu functionau, caruta venea din fata, dar am vazut-o cand aveam 50 de metri, am franat cat s-a putut, dar nu am mai putut opri, iar calul a murit in urma coliziunii. La autoturism imi era expirata asigurarea. Vreau sa stiu daca “ramane sa ne intelegem” inseamna culpa comuna sau trebuie sa ii despagubesc pe cetateni, 8 la numar in caruta, toti fara veste, aveau o lanterna pe care sustin ca o aveau aprinsa, dar eu nu am vazut nicio lumina, nici reflectorizante nu aveau, dar ei fiind mai multi, nu am cum sa demonstrez asta. Multumesc
Căruța circula neregulamentar, pe drum național nesemnalizat corespunzător. Trebuie stabilită dinamica producerii accidentului prin efectuarea unei expertize tehnice judiciare (nu criminalistică).
Lipsa unei asigurări RCA nu influențează dinamica accidentului, dar ușurează buzunarul în cazul în care, doamne ferește, veți fi considerat vinovat de poducerea accidentului. În România este și acest fapt posibil., cu toate că este clar că vinovăția aparține în exclusivitate căruțasului.
ing. Ioan Ciobanu