avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei căruțași erau sub influența băuturilor alcoolice, și mi s-a ridicat permisul pentru două luni. Cum mi-l pot recupera mai repede?

Aseara am fost implicat intr-un accident cu o caruta nesemnalizata...avea doar un numar de inmatriculare. Eram aproape de iesirea din localitate din sens opus venea o masina si nu am putut observa caruta nesemnalizata si am intrat in ea, din accident a reiesit ranirea usoara a celor 2 carutasi care se aflau sub influenta bauturilor alcoolice...am dat declaratie si politistul mi.a zis ca a fost o neatentie din partea mea si ca pentru asta trebuie sa imi retina permisul pe 2 luni...va intreb daca se poate face ceva in privinta permisului..
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Daniel71919 , utilizator 06:52, 23 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula plangere contraventionala, aratati circumstantele personale, daca nu ati mai avut abateri, precizati si circunstantele in care a fost savarsita fapta, solicitati pastrarea sanctiunii principale si anularea celei complementare. Ramane la aprecierea instantei daca admite cererea.
Care ar fi sansele de reusita in opinia dumneavoastra?
E ceva ce nu inteleg...
1) de ce sunt acele reguli pentru semnalizarea carutelor nu sunt respectate si in caz de producere a unui accident soferul auto este vinovat?
2) de ce carutasul aflat sub influenta bauturilor alcoolice plateste o simpla amenda si scapa ?
Am uitat sa precizez ca au fost martori care au observat caruta nesemnalizata si sticlele cu alcool ale carutasului
Pentru ce fapte ati fost sanctionat?
Care sunt articolele de lege din procesul verbal?
Mi-a zis ca am fost neatent asa scrie si in dovada...dar nu se pune problema pentru ca la 30 de m dupa o curba periculoasa s-a produs accidentul...l-am intrebat de unde stie dansul ca nu am fost atent si nu mi-a raspuns

Alte discuții în legătură

Caruta nesemnalizata Daniel71919 Daniel71919 Aseara am avut un accident intrand intr-o caruta nesemnalizata, avea doar un numar de inmatriculare pe care politistul il considera semnalizare pe timp de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala Zagoni Zagoni Buna! Pe data de 16.09.2013, ora 20:30 seara am avut un accident rutier, lovind o caruta neiluminata din spate cu autoturism, pe un drum judetean, in afara ... (vezi toată discuția)