avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Caruta nesemnalizata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Caruta nesemnalizata

Aseara am avut un accident intrand intr-o caruta nesemnalizata, avea doar un numar de inmatriculare pe care politistul il considera semnalizare pe timp de noapte...eram aproape de iesirea din localitate din fata venea o alta masina apoi nu am observat caruta din cauza diferentei de lumina dar si din cauza ca nu era semnalizata...din accident reiese accidentarea usoara a carutasului care era sub influenta bauturilor alcoolice...am sunat la salvare a venit politia.Azi am dat o declaratie cum s-a intamplat iar politistul mi-a zis ca trebuie sa.mi ia permisul pentru ca a fost lipsa de atentie...recapitulez:caruta nesemnalizata, carutasi baut(el se alege doar cu o amenda) eu cu permis suspendat si masina de reparat...voiam sa va intreb daca se poate face ceva in legatura cu permisul...multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniel71919 , utilizator 19:35, 22 Martie 2018
Nu v-a dat dovada inlocuitoare? S-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Pe toata perioada cercetarilor aveti dreptul de a solicita de la procurorul de caz prelungirea dovezii. Toate acestea daca dn. carutas a necesitat ingrijiri medicale. Daca nu s-a deschis dosar penal de vatamare corporala din culpa, contestati in 15 zile de la primire pv de contraventie.
Mi-a fost data dovada inlocuitoare dar domnul politist a fost ferm convins ca dupa ce se inchide dosarul o sa mi se suspende permisul pentru 2 luni...Pe dovada scrie ca a fost lipsa de atentie din partea mea dar nu se pune probleba ca accidentul a fost la 30 de m dupa o curba periculoasa, mi.a venit masina din fata si am vazut prea tarziu acea caruta nesemnalizata...nu a vrut sa.mi dea sa citesc dosarul de vatamare corporala din culpa
Eu nu inteleg de ce mi-a zis ca se ia permisul...domnul politist a recunoscut ca vehiculul hipo nu era semnalizat corespunzator pe timp de noapte(avea un numar de inmatriculare imposibil de observat din cauza farurilor celorlalti ocupanti la trafic)si carutasul consumase bauturi alcoolice.Eu m-am inteles cu carutasul la bani si nu depune nimeni plangere penala.
Nu va intelegeti cu nimeni la nimic pana nu aflati nr. de zile de ingrijiri medicale. Chiar daca depune plangere si nu are peste 90 zile de ingrijiri medicale, viata pusa in pericol, posibilitatea in timp de infirmitate/ invaliditate, cicatrici estetice grave si permanente, dosarul se claseaza intrucat fapta dvs nu constituie infractiune. Daca persoana vatamata doreste vreo despagubire se poate indrepta direct la asiguratorul dvs. Rca, daca se dovedeste culpa dvs in producerea evenimentului rutier. 90 zile vi se suspenda permisul in caz ca fapta este urmarita ca si infractiune, nu 60. La prima vedere a politistului este culpa dvs., dar daca se va ajunge la o expertiza, culpa va fi comuna, daca este cum spuneti dvs. Daca se dovedeste ca nu sunt reguli de circulatie incalcate de dvs., vi se restituie permisul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Diana Cioroiu, Avocat
Va multumesc pentru sfaturi, politistul este din acelasi oras cu carutasul si probabil au vrut sa ma sperie si au si reusit...trebuie sa imi gasesc pe cineva sa ma reprezinte pentru ca nu mi se pare normal sa mi se suspende permisul, sa platesc reparatiile masinii si i.am dat si carutasului bani pentru ingrijiri medicale asa cum a zis politistul pentru neatentie atata timp cat caruta era nesemnalizata si ceilalti bauti...(politistul mi.a zis ca se suspenda pe o perioada de 60de zile)

Alte discuții în legătură

Am lovit o căruță nesemnalizată, ai cărei căruțași erau sub influența băuturilor alcoolice, și mi s-a ridicat permisul pentru două luni. cum mi-l pot recupera mai repede? Daniel71919 Daniel71919 Aseara am fost implicat intr-un accident cu o caruta nesemnalizata...avea doar un numar de inmatriculare. Eram aproape de iesirea din localitate din sens opus ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident mașina- căruță bună ziua! Întâmpin o problemă un urma unui accident produs ... Gva1994 Gva1994 Bună ziua! Întâmpin o problemă în urma unui accident produs în urma cu mai bine de 3 ani. Pe scurt, conducând o mașină pe un DJ noaptea, într-o ... (vezi toată discuția)