Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca in perioada de preaviz e normal ca patroana firmei sa-mi faca un program de munca dupa bunul ei plac,mentionez ca am avut un litigiu de munca pe care l-am castigat apoi mi sa dat o decizie cu blocarea postului pe care il detin si ca atare o sa fiu pusa in somaj din data de 27oct.Programul este urmatorul:9-10,12-13,15-16. ,in total trei ore lucrate dar impartit dupa cum am descris.Este adevarat ca trebuie sa fiu platita 8ore chiar daca lucrez doar 3?
Va multumesc
CCUNN prevede:
Dreptul salariatilor de a beneficia de un preaviz , in cazul desfacerii contractului individual de munca la initiativa angajatorului, perioada in care salariatii au dreptul sa absenteze 4 ore pe zi de la programul unitatii pentru a-si gasi un alt loc de munca, fara ca acest lucru sa afecteze salariul si celelalte drepturi . Orele absentate se pot stabili si prin cumul, in conditiile stabilite de patron (Art. 74, alin. 2 si 3);
Drepturi
kabryo
Preavizul este de 20 zile. In aceste zile are dreptul la 4 ore pe zi libere pt a-si cauta un alt loc de munca , sau cumulate la intelegere cu angajatorul. El ... (vezi toată discuția)