avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere individuala

Daca imi fac o intreprindere individuala in Romania am voie sa cumpar produse in Italia si sa le vand tot in Italia??Sau e neaparat nevoie sa imi deschid o firma in Italia??Precizez k eu locuiesc in Italia de un an de zile dar mi-ar fi mai usor sa descurc documentele in Romania.
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 11:49, 14 Octombrie 2010
Sediul poate fi in Romania, iar punctul de lucru in Italia.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
ContSters167247, utilizator
dar documentele se fac toate in ro sau am nevoie de ceva si de la statul italian??
Intreprinderea individuala este o entitate fara personalitate juridica si in conformitate cu art.1 alin. 5 din OUG 44/2008:
-(5) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică în cazul serviciilor prestate în contextul libertăţii de prestare transfrontalieră a serviciilor, astfel cum este ea prevăzută la art. 49 din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene1).
___________
1) “Articolul 49. – În conformitate cu dispoziţiile ce urmează, se elimină treptat în cursul perioadei de tranziţie restricţiile privind libertatea de a presta servicii în cadrul Comunităţii cu privire la resortisanţii statelor membre stabiliţi într-un alt stat al Comunităţii decât cel al beneficiarului serviciilor. Consiliul, hotărând în unanimitate la propunerea Comisiei, poate extinde dispoziţiile prezentului capitol la prestatorii de servicii care sunt resortisanţi ai unui stat terţ şi sunt stabiliţi în Comunitate.”
Asadar, activitatile pentru care sunteti autorizat le puteti desfasura doar in Romania. Fiecare stat doreste sa isi protejeze piata muncii, unele state deschizand piata muncii pentru romani, altele nu. Uniunea Europeana ar putea institui un sistem european similar cu Green Card-ul american. Comisia Europeana se zice ca va propune in viitorul apropiat introducerea unei carti verzi pentru muncitori cu inalta calificare care doresc sa lucreze in statele UE.
Daca doriti sa va desfasurati activitatea in Italia intr-o forma de organizare similara celei intreprinderii individuale de la noi, va trebui sa o infiintati acolo.
Daca optati insa pentru o societate comerciala cu raspundere limitata, aceasta are personalitate juridica fiind reglementata de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, si veti putea sa va deschideti in Italia sucursala, filiala sau punct de lucru. SUCCES!
Pentru infiintare societate (sediu) documentele se fac in ro. la ORC (Oficiul Registrului Comertului)

Dar atentie, toate impozittele vor fi declarate si plattite in ro.

Are dreptate dn sad. Ma refeream la SRL.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
ContSters167247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filialã pfa intr-o þarã vecinã (de asemenea membrã ue) protechnik protechnik Vă rog să mă ajutaţi cu o informaţie: Există posibilitatea înfiinţării unei filiale în străinătate pentru PFA înregistrat în ... (vezi toată discuția)
Pfa cetatean non-european phoenix30 phoenix30 Buna ziua As dori sa stiu daca e posibila autorizarea ca PFA a unui cetatean non european. La Oficiul Registrului Comertului mi s-a spus ca acest lucru e ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala sasug sasug Cum se interpreteaza Art. 1 /5. al OUG nr. 44/2008 \" Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica in cazul serviciilor prestate in contextul libertatii de ... (vezi toată discuția)