avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... reintegrarea unui functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

reintegrarea unui functionar public

Va rog sa-mi spuneti daca un functionar public este reintegrat prin hotarare judecatoreasca, recursul suspenda sau nu executarea hotararii? Precizez ca prima instanta a judecat dupa regulile Codului Muncii, refuzand sa accepte prevederile art. 106 din Legea nr. 188/1999, care arata expres ca incetarea raportului de serviciu se judeca in conditiile si termenele prevazute de Legea contenciosului administrativ-554/2004. In conditiile in care legea contenciosului administrativ arata ca recursul suspenda executarea iar Codul Muncii nu spune asa ceva, ce se poate face in cazul de fata?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:53, 20 Octombrie 2010
mikka35 a scris:
Precizez ca prima instanta a judecat dupa regulile Codului Muncii, refuzand sa accepte prevederile art. 106 din Legea nr. 188/1999, care arata expres ca incetarea raportului de serviciu se judeca in conditiile si termenele prevazute de Legea contenciosului administrativ-554/2004

Instanta de fond este tribunalul (banuiesc ca fostul angajator nu este o autoritate centrala). In cadrul tribunalelor functioneaza sectii sau, dupa caz, complete specializate pentru cauze de contencios administrativ si fiscal si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale.

Litigiul dvs. era de competenta sectiei de contencios administrativ a tribunalului. Asta, desigur, daca este vorba despre contestarea unui act administrativ. Ce act ati contestat si la ce sectie a tribunalului v-ati judecat?
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
mikka35 a scris:
Va rog sa-mi spuneti daca recursul suspenda sau nu executarea unei hotarari judecatoresti de reintegrare in munca. Va multumesc.

Interventie moderator

Va rog sa nu mai deschideti alte discutii, folositi butonul "raspunde" pentru completari, intrebari etc.
V-am pus o intrebare mai sus, n-ati raspuns. Eu nu am intalnit instanta de contencios administrativ care sa "refuze sa accepte prevederile art. 106 din Legea nr. 188/1999", asa cum ati scris. Poate raspundeti la intrebarea mea sau poate reveniti cu precizari.

Daca situatia este cea din topicul pe care l-ati deschis astazi in "functionarii publici...", una dintre cele doua discutii va fi stearsa intrucat deschiderea a doua sau mai multe discutii in acelasi forum sau in mai multe forumuri contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare, regulament pe care il puteti citi accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se judeca acum recursul dupa noul cod de procedura civila? claris05desi claris05desi Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca dupa legea 2/2013 recursul pe care institutia la facut in urma pierderi procesului pe care l-am intentat pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala ionu roman ionu roman Litigiile privind functionari publici- litigii de munca sunt de competentza Curtii de Apel sau a tribunalului? are Tribunalul competenta exclusiva pe ... (vezi toată discuția)
Exceptia de nelegalitate luca ioan luca ioan Buna seara Luni, 13.09.2010 am avut un proces la Curtea de Apel Iasi privind decontarea cheltuielilor de transport, de la domiciliu la locul de munca. ... (vezi toată discuția)