avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restrictie de distanta la constructia de case...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restrictie de distanta la constructia de case...

BUna ziua,
nu stiu cu ce sa incep. doresc sa cumpar o bucata de teren care este relativ aproape de zidurile unei manastiri/biserici. Ati auzit cumva de existenta unui act normativ (legi) care sa impuna o distanta minima la construirea unei case fata de zidurile unei manastiri? Imi puteti indica, rog aceasta lege (act normativ)? Astept sfaturile dvs.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:03, 4 Martie 2008
Art. 611 Cod civil - servitutea de vedere - 19 decimetri distanta.
Multumesc
Am cautat si eu art. 611 din Codul Civil dar nu e raspunsul ce-l asteptam. E vorba de cei 1,9 m ce trebuie sa-i ai fata de gardul vecinului.

Aici e vorba de zidul unei biserici/mansatiri iar eu auzisem de cateva zeci de metri.
Vreau sa aflu care este exact aceasta distanta.
Multumesc
Salutare!
Vreau sa cumpar un teren situat la aprox. 30 m fata de calea ferata.
stie cineva la ce distanta pot construi?
unde ar trebui sa ma documentez la primarie sau la cfr?
Multumesc mult
De ce nu incercati la un proiectant care detine toate normativele in materie de constructii? In principiu trebuie sa existe o zona de protectie de o parte si de alta a caii ferate, zona carei destinatie este in principal sa permita accesul in momentul interventiilor tehnice. Trebuie sa va mai ganditi si la zgomot...

Alte discuții în legătură

Servitutea de vedere ariana2 ariana2 Buna ziua, Va scriu in speranta ca imi puteti da si mie un sfat. Locuiesc intr-o casa construita acum 50 de ani pe care am mostenit-o de la parinti. Casa se ... (vezi toată discuția)
Care este distanta legala dintre geam si vecin avramadalina avramadalina Am construit o casa la o distanta de 60cm de gardul vecinului,iar peretele bucatariei da spre gradina vecinului.Noi am facut un geam la o inaltine de 1,90m de ... (vezi toată discuția)
La ce distanta de casa vecinului pot sa fac drum? sherazat sherazat Am un teren pe care vreau sa-l parcelez si ma intereseaza daca pot sa fac drum lipit de hotarul vecinului presupunand ca acesta din urma isi face casa la ... (vezi toată discuția)