In primul rand, sub nicio forma nu aveau voie sa se atinga de casa ta (lucru pe care l-au facut din ce inteleg, daca au montat acele placi. Cineva avizat sper sa confirme, dar eu banuiesc ca tu nu ai ce proces sa initiezi, tu ar trebui sa faci plangere la politite pentru tulburare de posesie, sau ceva de genul. Deci, solicita-le sa demonteze placile sub amenintarea plangerii la politie si in acelasi timp, pune-le sub nas Codul Civil( vezi
[ link extern ] ):
[quote]
§5. Vederea asupra proprietăţii vecinului
Fereastra sau deschiderea în zidul comun
Distanţa minimă pentru fereastra de vedere
Art. 614. - Nu este permis să se facă fereastră sau deschidere în zidul comun decât cu acordul proprietarilor.
Art. 615. - (1) Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.
(2) Fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări neparalele cu linia de hotar spre fondul învecinat sunt interzise la o distanţă mai mică de un metru.
(3) Distanţa se calculează de la punctul cel mai apropiat de linia de hotar, existent pe faţa zidului în care s-a deschis vederea sau, după caz, pe linia exterioară a balconului, până la linia de hotar. Distanţa, şi în cazul lucrărilor neparalele, se măsoară tot perpendicular, de la punctul cel mai apropiat al lucrării de linia de hotar şi până la această linie.
Fereastra de lumină
Art. 616. - Dispoziţiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-şi deschide, fără limită de distanţă, ferestre de lumină dacă sunt astfel construite încât să împiedice vederea spre fondul învecinat.
[/quote]
PS: Vad ca in timp ce scriam, a mai aparut un mesaj. Pana la urma, care e varianta actuala a Codului Civil, pentru ca m-am mai lovit de problema asta cu servitudea de vedere (eu neavand insa tangente cu domeniul juridic)? Cea gasita de mine, care specifica si ferestrele de vedere(si care mi se pare mai logica), ori cealalta, din care acestea lipsesc?