avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită buna ziua
Discuție deschisă în Executare silită

buna ziua

am o problema....sotul meu in 2005 a facut un imprumut de nevoi personale in val de 130000000lei vechi..,am platit ratele la timp pana acum 1 an shi jum.ieri am primit un tel ca maine 15.10.2010n se va prezenta la noi un executor judecatoresc care imi va pune sechestru pe bunuri.tin sa mentionez ca la cererea de imprumut mi s-a cerut si contractul dupa casa ca sa dovedim ca adresa din buletin este aceeasi cu cea din contract,nu este un imprumut ipotecar.intrebarea mea este urmatoarele...ce bunuri imi va lua ca noi nu avem nimic tot ce e in casa aia este a socrilor meu....dar titularul contractului de imprumut este sotul meu...cum ma sfatuiti sa procedez mai departe?:((
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:08, 14 Octombrie 2010
daca nu aveti bunuri, nu are pe ce sa va execute; daca aveti salarii, vi se va pune poprire pe acestea; altceva nu are la acest moment ce sa va faca, nu are alta modalitate de executare silita
avocat Cristina Popescu
Cu ocazia prezentarii executorului judecatoresc aveti posibilitatea sa negociati intr-un timp rezonabil,posibilitatea restituirii integrale a creditului
In situatia in care nu exista posibilitatea financiara,executorul poate dispune parcurgerea procedurii legale de executare silita asupra bunurilor mobile/imobile/
conturi bancare ,aflate in evidenta
In lipsa acestora,cu scopul recuperarii debitului ,poate fi dispusa masura popririi pe drepturile cu titlu de salariu
astazi am de gand sa ma duc la banca sa le propun ca sa ne opreasca din salarii.pentru ca altceva in afara de asta nu avem.credeti ca as mai putea ajunge la o intelegere cu banca acum cand dosarul a ajuns in fata unui executor?
lucrurile din casa se prezuma a fi ale proprietarului casei. executorul poate cauta aparatura elcrocasnica, elecronica.. daca are date certe ca figureaza pe numele sotului.
nu cred ca in faza asta va mai intelegeti cu banca, mai ales ca nu sunt bani.
oricum executorul va va pune poprire pe salariu si trebuie recuperata de la dvs si cheltuiala aferenta executarii
si cam cat la suta din totalul salariului il opresc?trebuie sa facem noi o cerere sau se opreste direct doar anuntandu-se banca de la care avem cardurile de salarii?

Alte discuții în legătură

Ce se intampla mai departe? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Prietenul meu a imprumutat o suma de 5000 de euro de la cnv. Nu a inapoiat banii la termen iar respectivul l-a actionat in justietie. Procesul s-a incheiat si ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate belecuta09 belecuta09 Buna ziua, Am o mare rugaminte : am 3 credite (1 nevoi personale, 2 carduri ) care au fost declarate scadente din cauza faptului ca nu am mai putut plati ... (vezi toată discuția)
Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)