avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se intampla mai departe?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se intampla mai departe?

Prietenul meu a imprumutat o suma de 5000 de euro de la cnv. Nu a inapoiat banii la termen iar respectivul l-a actionat in justietie. Procesul s-a incheiat si s-a hotarat ca prietenul meu trebuie sa-i dea suma respectiva de bani. Dar nu s-a spus nici in cat timp , sau cum anume.
Mentionez ca prietenul meu are un salariu de 600 Ron si nu detine vreo proprietate. Cum se stabileste modalitatea in care trebuiesc inapoiati banii? Respectivul care l-a dat in judecata trebuie sa deschida un nou proces? Si daca, sa zicem i se pune in vedere sa achite suma respectiva in 2 luni , iar prietenul meu nu poate , i se va pune o rata lunara?
Astept rasp voastra.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:27, 27 Septembrie 2010
Cu hotararea definitiva si irevocabila, va merge la executor,si o va pune in executare;Daca are un salariu va face poprire pe el(pana la maxim 1/2 din salariu).
Se va face poprire pe salariu.
Dar daca contractul nu avea prevazut termenul scadentei cum s-a stabilit data la care trebuia restituit imprumutul?
Poate ca trebuia sa declare cale de atac...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se va face poprire pe salariu.
Dar daca contractul nu avea prevazut termenul scadentei cum s-a stabilit data la care trebuia restituit imprumutul?
Poate ca trebuia sa declare cale de atac...

era stabilit: ianuarie 2009, a facut si recurs , intr-un final a ramas sa restituie suma
daca hotararea este definitiva si irevocabila, ea este executorie imediat ptr. ca instanta nu i-a acordat un termen de plata; ea poate fi executata de buna-voie sau silit, prin intermediul executorului judecatoresc; daca executorul judecatoresc nu identifica bunuri care pot fi executate, va solicita poprirea pe salariul acestuia, intr-un anumit cuantum, printr-o adresa de infiintare a popririi la locul de munca al prietenului d-voastra.
avocat Cristina Popescu
i se va pune poprire pe salariu daca nu are bunuri care pot fi executate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot obtine pensia de intretinere deoarece sotul este navigator!!! ContSters114133 ContSters114133 buna seara! desi am o ordonanta irevocabila in care se spune ca sotul este obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 25% din venitul net lunar, ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare sulta ContSters141803 ContSters141803 am o sentinta definitiva si irevocabila prin care fosta sotie trebuie sa imi plateasca 6400euro partea mea din casa.ea nu vrea sa imi dea banii .momentan sta ... (vezi toată discuția)