am o sentinta definitiva si irevocabila prin care fosta sotie trebuie sa imi plateasca 6400euro partea mea din casa.ea nu vrea sa imi dea banii .momentan sta in italia si munceste la negru.copii -au fost dati in crestere ei si platesc o pensie alimentara,dar desi au domiciliul acolo ei locuiesc in alta parte,la fosta cumnata acasa.cum imi recupeez banii de la ea?daca vorbesc cu un executor judecatoresc,in cat timp imi pot recupera banii si in ce mod daca ea nu este in tara?'cum sa intru in posesia banilor??#-o
Bineinteles ca prin intermediul unui executor judecatoresc. Ce bunuri are fosta sotie?
De mentionat ca daca au trecut mai mult de 3 ani de la ramanerea def. si irevoc. a hotararii, datoria s-a prescris si nu mai puteti recupera nimic legal, doar pe cale amiabila.
Investiti cu formula executorie hotararea de partaj si mergeti la un executor judecatoresc pentru a pune in executare hotararea respectiva.
Modalitatile de executare silita sunt imobiliara ( daca are un imobil in proprietate), mobiliara ( bunuri mobile, insa de evitat aceasta modalitate) si prin poprire cont bancar, asta in situatia in care are vreun cont cu lichiditati in el.
Poprirea pe venit in cazul de fata nu poate fi facuta avand in vedere ca inteleg de la dvs. ca lucreaza fara forme legale.
Termenul de recuperare depinde de posibilitatea de a executa hotararea in una din modalitatile expuse si daca da, de modalitatea aleasa.
Termenul de prescriptie= 3 ani de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotarii de partaj, deci in acest interval trebuie sa puneti in executare hotararea.
Se poate pune executare pe imobil,casa care era in litigiu si pt care trebuie sa imi plateasca partea mae.DAR ce fac daca in acesti 3 ani ea nu vine in tara??Merg la un executor pt executare silita dar ce fac daca nu recuprez suma in acesti 3 ani daca ea nu este de gasit in tara??
Incepeti procedura de executare silita inainte de implinirea celor 3 ani si astfel se va intrerupe cursul prescriptiei.
Da, se poate scoate la licitatie si imobilul respectiv.
X-(am vorbit si platit un executor judecatoresc .Dar EA nu este de gasit.Alte bunuri nu are,decat acel imobil.Dupa 7 ani de procese doar pt acest imobil acum ma vad in situatia ca nu imi pot primi banutii....Ce sa fac??Cum se scoapte la licitatie un imobil daca propietarul nu este de gasit??Si daca nu se prezinta nimeni la licitatie??Deja inebunesc.Eu locuiesc acum in alt judet si ea nu este de gasit....