avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita dupa partaj
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita dupa partaj

In urma cu doi ani am terminat partajul judiciar cu fostul meu sot , el urmand sa imi dea ca sulta , suma de 40.000 euro . Cum el nu are de gand sa dea acesti bani , si a ales sa locuiasca in aceeasi curte cu mine , in incinta unui service auto , facandu-ne in continuare viata amara mie si copiilor nostri care au ramas in grija si educarea mea , am hotarat de comun acord cu fostul meu sot si sa vindem tot ce avem aici , impreuna si sa impartim toti banii pe din doua , sa stingem toate conflictele si suma pe care o are de imi dat cu titlu de sulta . Eu mi-am gasit deja o alta locuinta pentru care am incheiat un pre-contract , urmand ca restul de bani sa-i dau dupa ce la randul meu vand tot ce am facut impreuna cu fostul meu sot .
Problema este ca fostul meu sot s-a razgandit si nu mai vrea sa vanda nimic , eu am investit deja niste bani in alta parte , am de recuperat de la el suma de 40.000 de euro , in cat timp as putea obtine suma prin executare silita , si care ar fi urmatorii pasi de urmat ? Va rog din suflet sa ma ajutati !
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 11:27, 27 August 2011
de legalizat hotararea de partaj...investit cu formula executorie...cautat un executor judecatoresc (mai accesibil ca pret) si demarata procedura executarii silite (be bunuri mobile, imobile, venituri, samd)
atentie....toate acestea trebuie, demarate macar, in termen de cel mult 3 ani de la data ramanerii definitive a hotarari e partaj, pentru a nu interveni prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj de bunuri comune , sunt in partaj cu fosta sotie si imi ... Dan Mihai Dan Mihai Partaj de bunuri comune , cu fosta sotie si imi datoreaza pensia minorului , dupa salarul minim pe economia germana ? cum recuperez aceasta suma de bani ? prin ... (vezi toată discuția)
Plata sulta- poate instraina bunurile fara sa plateasca ? elena13 elena13 Buna ziua. Daca un proces de partaj s-a terminat si fostul sot a ramas cu apartamentul iar mie trebuie sa-mi dea o suma de bani. Stiu trebuie sa ma duc la un ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)