avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se procedeaza daca cel care trebuie sa plateasca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se procedeaza daca cel care trebuie sa plateasca sulta refuza??

Chiar acum sunt dupa o disputa telefonica aprinsa cu fostul sot , un pachet de nervi.M-am saturat de toate mojiciile lui si refuza categoric un partaj amiabil desi au trecut trei ani de la divort.Auziti imi spune ca pot sa introduc o mie de partaje daca imi permit si nici o mie de instante nu o sa il oblige pe el sa faca un imprumut sa imi plateasca sulta ce mi s-ar cuveni. El o sa accepte sa imi plateasca doar niste rate lunare drept sulta din amaratul lui de salariu actual de 700-800 de euro.Chiar asa se procedeaza cu sulta?nu este obligat?Eu stau in chirie cu fata nu imi trebuie rate lunare!Sau mai imi spune ca o sa spuna atunci in instanta ca pleaca el in chirie si sa ne ducem noi acolo!De ce nu a facut-o pana acum ??Cu ce ma ajuta pe mine tergiversarea asta de timp??Va multumesc pt. raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Gyna , utilizator 19:55, 3 Septembrie 2011
v-a indus in eroare fostul sot. sulta va fi fixata de catre instanta si se poate da odata sau in cateva transe. nu va lasati pacalita si introduceti actiune de partaj in instanta.
In urma unui partaj judiciar se va pronunta o hotarare judecatoreasca prin care unuia dintre dvs. îi va fi atribuit bunul imobil in proprietate deplina si va fi obligat sa-i plateasca sulta celuilalt.
Nu este un moment potrivit pentru demararea unui proces de partaj pentru cel care va primi sulta, intrucat in ultimii 2 ani pretul imobilelor a scazut considerabil.
Daca cel obligat sa plateasca sulta nu isi indeplineste obligatia de buna voie, se poate apela la executorul judecatoresc. Executarea silita se poate face asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale debitorului obligatiei de plata a sultei, inclusiv asupra bunului imobil care i-a fost atribuit in urma partajului.
La plata unor rate lunare se poate ajunge doar in situatia in care modalitatea de executare silita aleasa va fi poprirea pe salariul sau pe alte venituri periodice ale debitorului.
eu as face asa

actiune de partaj,si la sfarsit,daca i se atribuie lui imobilul,si trebuie sa va dea sulta si nu va da,in termenul stipulat de instanta ,executati ap,el se vinde,d-voastra va luati banii[sulta] si el ce ramane din pretul de vanzare

succes
Va multumesc frumos pt. toate raspunsurile dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)