avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare debite prin executor
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare debite prin executor

cine hotareste modalitatea de executare si de recuperare a sumelor de bani datorate. Prin hotarire jud. definitiva si irevocabila, instanta - in urma unui proces mostenire de 4 ani- a stabilit ca parata sa restituie o suma de bani consistenta peste 200.000 lei, reclamantilor (2 copii al caror tata decedat a fost ultimul sot al paratei), dar nemai avand bani si/sau alte bunuri copii au apelat PRIN INTERMEDIUL UNEI FIRME DE AVOCATURA la executorul judecatoresc. DAR, executorul fara nici-o instiintare, a realizat demersurile necesare pentru oprirea unei sume din pensia paratei care este f.mica, banii pe care si--i insuseste pana la recuperarea sumei de bani stabilita de ei? drept onorariu, adica vreo 4 ani de aici incolo copii asteapta sa mai recupreze ceva (daca nu cumva debitoarea moare). Cine stabileste astfel de proceduri si cum se face ca creditorii nu sunt solidari cu executorii? Ce solutii ar fi?
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
matusca, utilizator
Cel mai recent răspuns: matusca , utilizator 19:12, 29 Iulie 2013
Creditorul stabilește și solicita modalitatea in care sa se facă executarea silita. Înțeleg ca s- apelat la executor si s-a ales ca modalitate de executare poprirea pensiei. Se poate proceda, la cererea creditorului, si la executare silita imobiliara sau mobiliara in functie de bunurile pe care debitorul le are in patrimoniu.
apoi tocmai aici ar fi problema< inainte dar si pe timpul procesului (4 ani in care s-a stabilit si succesiunea) debitoarea a vandut/instrainat toate bunurile mobile si imobile unicei sale fiice care le si mostenea de fapt, asa ca pensia a ramas singurul venit la care se poate face proprire prin executare silita. Eu vreau sa cunosc daca modul de recuperare al onorariului sau cum se numeste de catre executorul judecatoresc este corect, legal si ce se poate face pentru a beneficia si creditorii de o un procent din suma stabilita inainte de recuperarea totala a onorariului de catre executor - adica 4-5 ani de aici incolo debitoarei i se opreste bani numai pentru executor si apoi dupa acest termen cei doi copii creditori urmeaza sa isi primeasca partea de bani hotarata de instanta timp de zeci de ani !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la banca rafaelo_rafael rafaelo_rafael Buna ziua , ce se poate intampla daca nu am mai platit rata la banca de un an aproximativ? ei m-au tot sunat dar nu am avut posibilitateasa mai platesc si au ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire - "hotarare judecatoareasca" drag_osh drag_osh As dori sa va expun urmatoarea speta. Tatal meu a produs un prejudiciu unui autovehicul al unei firme. S-a terminat procesul in care ceream micsorarea valorii ... (vezi toată discuția)
Daca fostul sot nu a mai achitat pensia de intretinere completa ... jewelled jewelled Daca fostul sot nu a mai achitat pensia de intretinere completa pentru copilul major student, conform hotararii judecatoresti, exista posibilitatea de a fi ... (vezi toată discuția)