avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca fostul sot nu a mai achitat pensia de intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca fostul sot nu a mai achitat pensia de intretinere completa ...

Daca fostul sot nu a mai achitat pensia de intretinere completa pentru copilul major student, conform hotararii judecatoresti, exista posibilitatea de a fi executat silit pentru recuperarea sumelor datorate?
Cel mai recent răspuns: jewelled , utilizator 21:01, 11 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, pentru sumele neachitate vă puteți adresa unui executor judecătoresc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul major trebuie sa puna in executare hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea sa, urmand sa solicite in cadrul procedurii de executare silita sumele restante neachitate de catre debitor si totodata poprirea lunara a venitului realizat, pentru pensia de intretinere ce urmeaza a fi platita lunar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Executarea silita vizeaza sumele de bani din ultimii trei ani, este aplicabil termenul general de prescriptie, cel de 3 ani.

Veti putea recupera si onorariul remis executorului judecatoresc.

In prealabil demararii executarii silite, interesati-va daca fostul sot are un loc de munca, pentru a-i fi poprite veniturile salariale.

Totodata, informati-va daca detine bunuri, in vederea initierii executarii silite.

Debitorului i se va pune in vedere prin somatie sa plateasca sumele de bani aferente pensiei de intretinere, respectiv executarii silite.(onorariul executorului ).

In cazul in care nu da curs somatiei, se va proceda la continuarea executarii silite.

Multumesc foarte mult pentru raspunsul oferit.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire m_ariana m_ariana Buna ziua Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori . A trecut o ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)