avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii la banca

Buna ziua , ce se poate intampla daca nu am mai platit rata la banca de un an aproximativ? ei m-au tot sunat dar nu am avut posibilitateasa mai platesc si au spus ca vor dedpune dosarul in instanta? ce este de facut la ora actuala pentru a rezolva problema fara a plati eu toata suma restanta si fara a fi dat in judecata? si au dreptul sa ma dea in judecata daca eu nu-mi mai permit la ora actuala sa platesc rata,dar totusi o voi plati? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:09, 11 Februarie 2013
Creditorul are dreptul de a-si recupera suma datorata, atat debitul principal, cat si dobanzi si penalizari, prin oricare din modalitatile de executare silita prevazute de lege, de vreme ce a trecut 1 an si nu ati facut nicio plata in contul creditului. Vor executa bunurile cu care ati garantat creditul. In lipsa unor astfel de garantii, vor executa oricare bunuri aflate in proprietatea dvs.

Cel mai probabil se va lua legatura cu un executor judecatoresc si va fi pornita executarea. Incercati sa ajungeti la o intelegere cu ei, la o reesalonare, la o amanAre a platii ratelor etc.

Debitului initial li se vor adauga si cheltuielile de executare si onorariul executorului.
Daca nu am nimic pe numele meu,si am 2 copii si sotia trecuti in intretinere, cat la suta imi poate lua din salariu? sau daca ei ma dau in judecata iar eu nu am posibilitatea de a le achita datoria, unde se poate ajunge dupa aceea? Multumesc anticipat.
Nu se ajunge decat la poprire pe 1/3 din salariu.
Si se adauga in plus la datoria catre banca si cheltuielile de judecata?va multumesc
I se adauga penalitati pt fiecare zi de intarziere, cheltuieli de judecata ( astea sunt mici), apoi cheltuieli de executare ( astea cuprind onorariul executorului).

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit Georgia_cs Georgia_cs buna ziua. in mai 2009 am luat un credit de nevoie personale cu o perioada de rambursare de 10 ani, fara nici o garantie. nu am mai platit rata din aprilie ... (vezi toată discuția)
Executare silita ioana71 ioana71 Buna ziua. Am 2 credite mai mari la doua banci diferite, respectiv 7890 lei si 12000 lei. Un IFN a cesionat creditul unei firme de recuperare creante care mi-a ... (vezi toată discuția)