avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua. Am 2 credite mai mari la doua banci diferite, respectiv 7890 lei si 12000 lei. Un IFN a cesionat creditul unei firme de recuperare creante care mi-a trimis instiintare cu 2 metode de plata: 1. prin obtinerea unui plan de rate, stoparea calcularii dobanzii si reducere pentru plata integrala; 2 Executare silita in temeiul art.373, 385 si 413 din Cod proc civ.
Am vorbit cu ei si mi-au comunicat ca rata lunara este de 350 lei, si nu pot plati nimic sub aceasta luna. Pentru plata integrala nu se pune problema, ca daca aveam 7890 lei plateam si la celelalte banci. Le-am comunicat ca nu am bunuri mobile si imobile, fiind divortata de sot si locuiesc la parinti. In prezent, trebuie sa imi platesc avocatul pentru divort si nu imi permit sa platesc din salariu decat abonamentul de metrou, intretinerea, lumina si abonamentul la masina. Mi-au comunicat ca daca nu platesc ratele mentionate de ei se trece la executare silita, adica poprire pe salariu. Am cont de debit la o banca in care mi se vireaza salariul.
Celalalt IFN mi-a trimis instiintare acasa de executare silita pe bunuri mobile, imobile si terenuri. Am vorbit cu ei la telefon si l-a fel mi-au comunicat ca ma vor da in judecata pentru poprire pe salariu.
Din ce am citit in forum m-am cam speriat, adica se poate sa imi blocheze contul de card si sa nu pot sa mai scot diferenta care imi mai ramane, dupa ce mi opreste 1/2 din veniturile nete?
Atunci trebuie sa vorbesc la firma sa imi dea banii in mana.
Intrebare: Daca mi se infiinteaza proprire pe salariu 1/2 din venituri si intru in indemnizatia pentru crestere copil de 2 ani, precizez ca am 1000 lei net/luna, poprirea se desfiinteaza pana la revenirea mea la slujba?
Daca stau la parinti, vine executorul sa le puna sechestru pe bunurile lor? Mentionez ca nu am facut partaj.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
ioana71, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioana71 , utilizator 15:23, 21 Februarie 2011
procedura se respecta conform clauzelor contractuale
poprirea pe salariu nu poate depasi 1/3 din venituri
se infiinteaza poprire pe salariu pana la o anumita cota, restul ar trebui sa-l puteti scoate de la banca, iar daca nu veti mai avea salariu, se va opri poprirea pana cand reveniti la serviciu sau din noul salariu cand va angajati.
Va multumesc pentru raspunsuri, dar daca executorii judecatoresti fac exces de zel si mi se pune poprire pe tot contul, din cate am citit pe forum se poate face acest lucru, ilegal, ce fac fara bani in aceasta situatie. Bani pentru avocat sa ii dau in judecata pentru ilegalitate nu detin. Mentionez ca parintii mei sunt pensionari amandoi, de aceea eu imi platesc darile, si daca nu mai pot scoate nimic de pe card nu imi pot plati aceste dari plus abonamentele, care imi sunt necesare pentru a ma deplasa la serviciu. Nu gasesc al doilea job, sunt operator calculator, ca sa pot avea un venit in plus, credeti-ma caut de cel putin 6 luni de zile.
Singura solutie ar fi sa vorbesc la firma pentru salariul in mana.
Cei de la firma de recuperare creanta mi-au comunicat ca daca nu platesc cate 350 lei/ luna imi creste penalitatea la cei 7890 lei la care mi se adauga 2500 lei taxe ca m-au dat in judecata. Daca au cumparat creditul de la un IFN au dreptul sa adauge penalitati? Si, chiar mi se vor adauga 2500 lei cheltuieli de judecata?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
ioana71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite bancare/ifn-uri Arrow127 Arrow127 Daca o banca mi-a facut o refinantare partiala ( mi-au ramas cateva IFN-uri lunare iar la unul am o rata de 770 lei/luna ) care pana la urma nu m-a avantajat ... (vezi toată discuția)
Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)
Executare silita? adi1985ab adi1985ab Buna ziua. As avea si eu unele nelamuriri, sper sa aveti bunavointa sa imi raspundeti. Dupa 2007-2008 am contractat unele credite de nevoi personale. Sume sub ... (vezi toată discuția)