avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita?

Buna ziua. As avea si eu unele nelamuriri, sper sa aveti bunavointa sa imi raspundeti.
Dupa 2007-2008 am contractat unele credite de nevoi personale. Sume sub 10.000 de lei. Un credit la o banca, de 8000 de lei, un overdraft la alta banca de 2500 de lei si un card de credit de 1800 de lei. Pe parcurs, am facut unele refinantari. De aproximativ un an de zile am probleme cu rambursarea acestor credite iar din luna septembrie 2014 nu am mai putut plati deloc din cauza unor probleme de sanatate si implicit pt ca nu mai am avut un loc de munca. De atunci sunt amenintat incontinuu de unele firme de recuperari cu demararea impotriva mea a procedurilor judiciare. Ce inseamna aceste proceduri judiciare ? Precizez ca din credite nu as mai avea multe luni de platit ... cam 1 an ar mai fi trebuit sa platesc sumele acestea care, cumulate, nu depasesc 5000 de lei , dar s-a intamplat ceea ce s-a intamplat si chiar nu mai pot momentan sa le platesc. Ce pot pati daca voi fi dat in judecata ? Pe numele meu nu am nimic de valoare, nu am casa sau masina, locuiesc in casa parintilor, creditele nu au fost cu ipoteca sau cu garantii si fara giranti. De la 1 februarie voi munci din nou... sper sa mai pot plati din datorii pe parcurs ... dar pana atunci as dori sa stiu la ce riscuri ma expun daca firmele de recuperari vor apela la instanta de judecata . Banuiesc ca la inceput mi se vor bloca conturile bancare, pe care oricum nu am bani... dar apoi ?

Vad ca pe alt topic zice cineva "Sumele neplatite vor trece catre firmele de recuperare care vor recupera banii prin orice mijloace, in functie de suma" . Ce inseamna ca vor recupera banii prin orice mijloace ? Au dreptul sa intre in casa parintilor fara mandat?

Va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
adi1985ab, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:25, 18 Ianuarie 2015
Daca nu aveti alte bunuri mobile sau imobile care pot fi urmarite silit,in momentul in care o sa realizati venituri salariale se va trece la poprirea acestora in cuantumul prevazut de lege.
Inteleg. Cat la suta din salariu se poate opri de catre firma de recuperari ? Stiam ceva de maxim 50 % ...
Eu voi primi salariul cash (momentan) deci fara sa imi intre in vreun cont bancar, cum se realizeaza poprirea? Firma de recuperari poate lua legatura cu angajatorul ?

Ce altceva in afara de poprire pe venituri mai pot pati in urma neplatii? Sotia mea, cu care nu eram casatorit in momentul accesarii creditelor respective, poate avea vreo problema din cauza asta? Repet ca nu am avut giranti, deci ea nu a semnat nimic. Daca la un moment dat voi locui in casa mostenita de sotia mea, firma de recuperari poate executa silit garsoniera care evident va fi pe numele ei?

Va multumesc pt raspuns.
Sotia nu va avea de platit decat daca ati facut imprumuturi pt nevoile casatoriei, ca sa raspunda pt credite, ar trebui sa fie actionata in judecata, nu cred ca se va intampla asta.
Dvs veti avea poprire pe salariu daca nu ajungeti la o intelegere de plata cu acele firme si veti ajunge la executare silita.
Poprirea asta cum se realizeaza? V-am zis si mai sus, avand in vedere ca primesc salariul cash ? Cat la suta mi se poate retine lunar, potrivit legii? Altceva in afara de poprire pe venituri, mai pot pati? Multumesc

scuze pentru dublu post

Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
adi1985ab, utilizator
Poprirea se va face la sursa, executorul trimite instiintare la angajator. Veti avea poprire pe jumatate din salariu pt toate creditele aflate in faza de executare silita. Altceva n-are ce sa vi se intample.
Veti ajunge la executare silita daca nu ajungeti la intelegere cu firmele de recuperari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite bancare -imposibilitate de plata specialul_67 specialul_67 Am contactat credite bancare de nevoi personale.De aproximativ 2 ani sunt in imposibilitatea de plata a creditului bancar.Sunt asaltat cu scrisori de somatie ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante restante mutex mutex Buna ziua Am si eu o inrebare legata de ceea ce se poate executa. Acum cativa ani am facut 3 credite.1 este pentru un card de cumparaturi, unul pentru nevoi ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale ionut709 ionut709 Buna ziua.Am un credit de nevoi personale la banca, am intarziat 100 de zile cu plata ratelor, nu au facut oprire pe salariu meu, nici girantului pe ... (vezi toată discuția)