Buna ziua
Am si eu o inrebare legata de ceea ce se poate executa.
Acum cativa ani am facut 3 credite.1 este pentru un card de cumparaturi, unul pentru nevoi personale si unu pentru bunuri de consum.La toate 3 nu am mai platit de aprox 2jumatate, primesc de la 2 firme de recuperare scrisori ca daca nu platesc datoriile voi fi executat silit. Acum cateva zile am primit o scrisoare de la una din firme prin care mi se spune ca daca nu platesc urgent sumele restante, se va trece la proprirea intregului salariu sau alte mijloace de executare.Este posibil sa mi se opreasca tot salariul?Mentionez faptul ca am discutat acum cateva luni cu ei, prin care mi se impunea sa achit o suma de x ron, suma pe care eu nu am fost de acord deoarece trebuie sa mai si traiesc.am achitat sume mai mici decat mi s-au cerut, dar ei nu au fost de acord, in sensul ca ma fortau sa platesc mai mult.
Daca nu mai platesc deloc, ce se poate intampla?nu am nici un bun pe numele meu.
Si inca o problema : Tatal meu a facut in martie 2008 un credit pentru bunuri de consum, iar in octombrie 2008 a decedat, am comunicat aceasta problema firme de recuperare, iar unii dintre cei cu care am vorbit de la aceasta firma imi spuneau ca sunt mostenitor legal, prin urmare preiau datoria, altii imi spuneau ca NU STIU CE SE FACE IN CAZUL ACESTA SI SA NU MAI PLATESC CA NU ARE CE SA IMI FACA!!!
Prin poprire pe salariu vi se va retine 1/3 pt un singur creditor, iar daca ajungeti prin neplata sa fiti executat silit pt toate imprumuturile neonorate, poprirea va fi pe 1/2 din salariu.
Pt creditul tatalui daca acceptati succesiunea dupa dansul veti plati datoriile acestui ain limita activelor mostenite. Asa ca daca tatal in afara de datorii a avut si ceva bunuri cu valoare mai mare.. o casa de ex, poate fi executata silit pt a plati din datorii.
Daca e vb ca mosteniti bunuri, si creditorii dvs se pot indrepta inspre ele pt a le executa silit
ca sa inteleg mai bine :) , nu mi se poate opri intregul salariu, indiferent de cate imprumuturi neonorate am, ci mi se poate opri maxim 1/2. In ce conditii se aplica executarea silita?Se trimite in instanta?se judeca?sau cum se procedeaza?in cazul in care se ajunge la proprire, voi fi anuntat?
Multumesc
Contractele de credit constituie titluri executorii, cu astea si contractul de cesiune, firma de recuperari creante se adreseaza unui executor judecatoresc, acesta cere incuviintare pt executare silita de la instanta. Asta e un proces care se judeca in camera de consiliu, partile nu-s citate. Dupa si daca instanta admite cererea, executorul va someaza sa platiti cat datorati in cateva zile, daca nu va conformati poate incepe executarea silita. Poprirea pe salariu se poate infiinta si fara somatie, dar in ambele cazuri veti fi instiintat.
Va puteti apara doar pe calea contestatiei la executare depusa in termen de 15 zile de cand va este comunicata somatia sau de cand luati la cunostinta de poprirea pe salariu.
Si mai pe scurt, veti fi instiintat de poprire , iar mai mult de 1/2 din salariu nu va pot lua. Partea mai proasta e ca daca angajatorul va plateste salariul intr-un cont bancar, acesta poate fi blocat si sa nu puteti retrage banii, ca sa evitati plimbarea intre executor si banca, puteti face cerere la angajator sa ii incasati cash.
Executare silita?
adi1985ab
Buna ziua. As avea si eu unele nelamuriri, sper sa aveti bunavointa sa imi raspundeti.
Dupa 2007-2008 am contractat unele credite de nevoi personale. Sume sub ... (vezi toată discuția)