As dori sa va expun urmatoarea speta.
Tatal meu a produs un prejudiciu unui autovehicul al unei firme. S-a terminat procesul in care ceream micsorarea valorii pagubei dar l-am pierdut. Hotararea judeacatoreasca a fost : " infiintarea popririi asupra veniturilor pana la concurenta sumei de 14 000 lei."
Tatal meu, este pensionar. A mers la executor si a fost de acord sa-i faca poprire nu doar 30% ci 45% din pensie, insa firma care trebuie sa-si recupereze paguba nu este de acord doar cu poprirea deoarece, motiveaza ei, isi vor recupera prejudiciul in timp indelungat. Asa ca "au pus ochii" si pe alte bunuri imobiliare ale familiei. Mai mentionez ca parintii mei detin un S.R.L.(moara+cladire) undeva la tara, dar este pe numele mamei mele din 1992.
Respectuos, va adresez o intrebare.
Pagubitul se mai poate indrepta si impotriva altor bunuri pentru recuperarea, mai repede, a pagubei decat poprirea hotarata de instanta? Poate pagubitul implica si societatea comerciala pe care o detine mama mea in acest demers .
sunteti sigur ca asa scrie in hotararea judecatoreasca?
Pentru ca prin hotararea judecatoreasca ar trebui sa se constate doar obligatia de plata, nu si modalitatea de aducere la indeplinire a obligatiei prevazute in titlul executoriu.
numai bunurile personale ale tatalui pot fi executate silit, in lipsa acestor bunuri, creditorul poate cere partajul bunurilor comune ale sotilor, pt a-l ptea executa silit pe datornic.
bunurile societatii nu fac obiectul unei executari silite
In adresa executorului judecatoresc scrie: ...s-a solicitat infiintarea popririi asupra veniturilor dumneavoastra pana la concurenta sumei de 13.698,70 lei din care suma de 1.457,60 lei reprezentand cheltuieli de executare".
In hotararea instantei: Obliga paratul sa plateasca reclamantei despagubiri in suma de 11438,10 lei , precum si cheltuieli de judecata in suma de 803 lei.
Tatal meu a declarat in scris ca este de acord sa-i opresca din pensie 400 lei, reprezentand cam 45% din valoare totala a pensie, deci mai mult decat 1/3 cat prevede legea. Acum, eu ce sa mai inteleg?
Instanta hotaraste plata despagubirilor, executorul hoataraste poprire pe venituri(pensie), creditorul nu este de acord cu masurile acestea si doreste alta masura (sechestru pe cladire , pamant, care sunt pe societate). Ce ar trebui sa fac?(parintii sunt disperati)
executorului i s-a solicitat de creditor executarea silita prin poprire.
Creditorul poate solicita executarea silita in toate formele prevazute de lege
Ok si prin adresa executorului reise ca se pune poprire pe venituri nu si pe alte bunuri, iar veniturile ar fi pensia. De ce sa se indrepte , creditorul, catre alte bunuri o data ce se instituie poprirea pe pensie? Creditorul isi va recupera datoria prin procentajul retinut din pensie .
Va multumesc pentru raspunsuri.
Alte discuții în legătură
Poprire
ralucasibi
Buna ziua,in anul 2007 eu si sotul(la data respectiva)am facut 2 credite nevoi personale la 2 banci diferite,sotul fiind beneficiar iar eu coplatitor.Timp de 3 ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu
myryam
Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)