avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite neachitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite neachitate

Buna ziua,
Am o mare rugaminte : am 3 credite (1 nevoi personale, 2 carduri ) care au fost declarate scadente din cauza faptului ca nu am mai putut plati ratele.....
Imi puteti spune care este suma maxima care mi se poate opri din salariu si care este legea care reglementeaza aceste popriri?
Mentionez ca nu am girat cu nimic si nu detin nici bunuri mobile si imobile pe numele meu....
Si inca ceva: cum se procedeaza in aceste situatii?Banca poate pune poprire pe salariu fara hotarare judecatoreasca? Sau cum?

Va multumesc anticipat pentru ajutor,
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 12:47, 23 Martie 2011
Poprirea nu poate fi mai mare de 1/3 din salariu. Chiar dacă nu aţi girat cu nimic, banca vă poate executa bunurile aflate în proprietatea dvs. pentru recuperarea debitului. Dacă nu aveţi bunuri, se va face poprirea pe salariu până la recuperarea debitului.
Si se poate trece la executare silita fara hot judecatoreasca?
De regula, contractele de credit sunt titluri executorii. In acest caz, banca se adreseaza executorului judecatoresc, iar acesta solicita instantei incuviintarea executarii silite.
Am inteles, deci ideea este ca se poate opri maxim 1/3 din salariu (chiar daca am 3 credite declarate scadente)..corect?
Adica nu exista posibilitatea ca suma sa fie mai mare....
Puteti totusi sa-mi spuneti care lege reglementeaza acest lucru sa fiu pregatita?.

Multumesc frumos pentru ajutor,
Art. 409 Cod procedura civila.

Alte discuții în legătură

Agent de executare firma recuperare debite liliigretz liliigretz Buna ziua, In anul 2004 am imprumutat de la banca 10.000 euro fara nici o garantie(aveam salar mare). In anul 2007 m-am imbolnavit, a trebuit sa-mi schimb ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar fara a exista o hotarare judecatoreasca calytul calytul pana la urma se poate sa-ti opreasca banca la care am cardul de salar 1/3 din salar fara a exista o hotarare judecatoreasca?Conform legii este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare imprumut neplatit Bogdan2550 Bogdan2550 Buna ziua! Am fost contactat de un operator de la o firma de recuperatori in legatura cu un imprumut la banca neachitat. Imprumutul (facut acum 5-6 ani) a fost ... (vezi toată discuția)