avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suprapunerea preavizului peste concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suprapunerea preavizului peste concediul de odihna

Buna ziua!
Societatea la care lucrez se privatizeaza prin vanzarea activelor la licitatie. Mentionez ca e vorba de o societate pe actiuni cu urmatoarea structura a actionariatului (aproximativa): 56% Ministerul Turismului, 34% SIF Transilvania si restul mici actionari. Aici am doua nelamuriri:
1. Am fost trimis in concediu de odihna legal dar, in acelasi timp am primit si preaviz pentru incetarea contractului individual de munca;
2. In contractul colectiv de munca, pe langa drepturile obisnuite (spor vechime, spor ore de noapte, prima de vacanta) este stipulata o clauza care spune ca, in cazul disponibilizarii in urma restrangerii activitatii sau privatizarii, fiecare angajat sa primeasca un numar maxim de 12 salarii brute, functie de vechime. Problema e ca acest contract colectiv de munca a fost in vigoare pana la data de 20.08.2010, iar acum sindicatul nostru este chemat la negociari pentru un nou contract colectiv de munca. Angajatorul nu doreste sa ofere mai mult de un (1) salariu compensatoriu, de cealalta parte sindicatul nu este de acord, si refuza sa semneze noul contract colectiv de munca. Sunt sanse ca, nesemnand noul contract colectiv de munca sa primim totusi salariile compensatorii in momentul disponibilizarii?

P.S. Am uitat sa mentionez faptul ca societatea se autofinanteaza, niciunul dintre actionari nefiind interesati de o posibila finantare. Deasemenea, nu suntem bugetari (angajatii).

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Salar compensatoriu ContSters100914 ContSters100914 in cazul in care Sindicatul a cerut in CCM acordarea salariului compensatoriu doar pentru cei ce au lucrat peste 1 an in firma acesta se mai acorda celor ... (vezi toată discuția)
Codul muncii art.55 lit.b george cornea george cornea Buna ziua. Beneficiez de un salariu net timp de 12 luni in urma disponibilizarilor individuale cu acordul partilor din codul muncii art.55 lit.b;Societate pe ... (vezi toată discuția)
Probleme salariu si sporuri ContSters47148 ContSters47148 Salut, Sunt angajat la o firma cu peste 5000 angajati.Sediul central,este in Bucuresti,iar eu sunt din alt oras. O sa va povestesc toata problema ca sa ... (vezi toată discuția)