avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Suntem 4 frati.Parintii nostri au detinut o casa pe un teren de 1439 m.p.Tata a decedat in 1980 si in 1984 am facut succesiunea in urma careia 1/2 din proprietate casa si teren a fost intabulata pe 2 frati(cate 1/4 casa si teren pe fiecare) 1/2 din proprietate fiind a mamei(casa si teren) In 1987 mama a facut un contract de intretinere cu unul din fratii care au mostenit 1 /4 din casa si teren,dandu-i acestuia partea de 1/2 din casa pe care dansa o mai detinea si in acel moment 125 m.p.au trecut in proprietatea statului in acte,restul terenului ramanind in proprietatea mamei.Eu fiind unul din cei 2 care am mostenit 1/4 casa si teren mi-am consrruit in 1989 o casa pe gradina respectiva (langa casa parinteasca),avand acordul mamei sa o construiesc pe jumatate din gradina. In anul 1990 mama a decedat.De atunci eu am platoit la primarie impozitul pe 720 m.p.teren si pe casa dar,nu am intabularea pt.tot terenul(numai pe 1/4 din 1440) si dupa moarte mamei nu am facut succesiune.Vorbind si cu fratii care nu au mostenit duta tata acum vor si ei pamint de aici(nu despagubire in bani)mai au dreptul?
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
dodorina49, utilizator

Alte discuții în legătură

Dupa decesul tatalui eu si o sora am mostenit partea lui din ... dorina49 dorina49 Dupa decesul tatalui eu si o sora am mostenit partea lui din casa si terenul de 1420 mp, mama renuntand in favoarea noastra in anul 1984. Eu locuiam cu mama in ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren trecut in proprietatea statului dodorina49 dodorina49 Buna ziua, parintii mei au avut in proprietate o casa cu gradina de 1400mp. Tata a decedat in 1980 si la succesiune eu si o sora am mostenit ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire dupa 23 ani si revendicarea unui teren dupa 29 ani Gisela Eremia Gisela Eremia Titlu/Subiect: succesiune mostenire M-ar mai interesa sa stiu daca mai am dreptul la mostenire in calitate de nepoata daca nu am deschis sucesiune dupa la 6 ... (vezi toată discuția)