avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dupa decesul tatalui eu si o sora am mostenit partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dupa decesul tatalui eu si o sora am mostenit partea lui din ...

Dupa decesul tatalui eu si o sora am mostenit partea lui din casa si terenul de 1420 mp, mama renuntand in favoarea noastra in anul 1984. Eu locuiam cu mama in casa. In anul 1987 mama a facut un contract de intretinere cu sora mea pt. cota ei de 1/2 din casa. In acel moment din terenul mamei (720mp) au fost trecuti in proprietatea statului 125 mp. Intelegerea verbala intre noi a fost ca eu sa-mi construiesc casa pe jumatate din gradina adica pe 720 mp. dar mama nu putea instraina terenul. Dupa moartea mamei sora mea a obtinut in proprietate cei 125 mp .teren de la stat si pretinde ca proprietatea ei asupra terenului este mai mare si vrea sa-mi ia terenul din spatele casei 1 m. Poate sa intre cu propriatatea ei pana la casa mea? Sumt 30 de ani de la decesul mamei si nu am facut succesiunea pentru teren. Avand in vedere ca si eu sunt mostenitor al mamei consider ca aveam si eu dreptul la 1/2 din acel teren.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:51, 15 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
terenul nu mai era al mamei ca sa il mosteniti si dvs, ci al statului si probabil ca numai sora a facut cerere pt retrocedare
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Multumesc! Dar intreb, acum eu mai pot ataca aceasta retrocedare? Daca da, in baza carei legi. ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu cred.
cautati intai sa vedeti cum a intrat sora in posesia acelui teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dodorina49 dodorina49 Suntem 4 frati.Parintii nostri au detinut o casa pe un teren de 1439 m.p.Tata a decedat in 1980 si in 1984 am facut succesiunea in urma careia 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren trecut in proprietatea statului dorina49 dorina49 In anul 1984 a-s facut succesiunea dupa tata. Eu si o sora am mostenit care 1/4 din casa si teren(mama si 2 surori au renuntat). In 1987 mama a incheiat ... (vezi toată discuția)
Detin din 1985 1/4 dintr-o proprietate dorina49 dorina49 Suntem 4 surori. Dupa moartea tatalui s-a facut succesiunea la care 2 surori si mama, au remuntat la mostenire. o alta sora am acceptat mostenirea. parinti ... (vezi toată discuția)