avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren trecut in proprietatea statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren trecut in proprietatea statului

In anul 1984 a-s facut succesiunea dupa tata. Eu si o sora am mostenit care 1/4 din casa si teren(mama si 2 surori au renuntat). In 1987 mama a incheiat contract de intretinere cu sora care a mostenit 1/4casa si teren din partea tatalui .Instrainand casa din terenul mamei s-a trecut in proprietatea statului 125 mp. Primaria ia achitat mamei o suma de bani pentru acei 125mp si a dat surorii mele in folosinta 38 mp din ei, restul ramanind la dispozitia primariei.care ar fi metoda de recuperare a acestui teren? Sora mea este in drept s-al revendice singura? Pana acum am folosit terenul fiecare cate 1/2(asa era intelegerea verbala) dar acumeaea vrea pentru ea acei 125mp. A obtinut restituirea lui si acum pretinde ca eu trebuie sa mostenesc mai putin. Mama a decedat in 1990 si nu am fasut sucesiunea. Copiii celorlalte sorori care au decedat si care nu au acceptat mostenirea (dimpotriva au spus mereu ca ele nu vor nimic),la 30 de ani distanta vor si ei parte. Mentionez ca in total au fost 1429 mp .Considerand ca o sa am 719,5 mp am construit o casa pe acest tere cu acordul mamei si al surorii cu care sunt in devalmasie.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2024
dorina49, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare teren trecut in proprietatea statului dodorina49 dodorina49 Buna ziua, parintii mei au avut in proprietate o casa cu gradina de 1400mp. Tata a decedat in 1980 si la succesiune eu si o sora am mostenit ... (vezi toată discuția)
Dupa decesul tatalui eu si o sora am mostenit partea lui din ... dorina49 dorina49 Dupa decesul tatalui eu si o sora am mostenit partea lui din casa si terenul de 1420 mp, mama renuntand in favoarea noastra in anul 1984. Eu locuiam cu mama in ... (vezi toată discuția)
Detin din 1985 1/4 dintr-o proprietate dorina49 dorina49 Suntem 4 surori. Dupa moartea tatalui s-a facut succesiunea la care 2 surori si mama, au remuntat la mostenire. o alta sora am acceptat mostenirea. parinti ... (vezi toată discuția)