avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Modificarea contractelor individuale de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Modificarea contractelor individuale de munca

Firma la care lucrez are 67 de angajati. Patronul doreste modificarea tututor contractelor pe perioada determinata. El doreste ca sa incetam prima data toate contractele, iar mai apoi sa le refacem.
Care este procedura? Este acest lucru posibil si daca da care sunt demersurile.
Ar fi suficient un act aditional la contract in care sa specificam acest lucru?
Un contract pe perioada determinata de cate ori se poate prelungi?

Mentionez ca firma este in domeniul constructiilor si nu are nevoie intotdeauan de toti muncitorii si de aceea se doreste incheierea contractelor pe perioada determinata.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ella_dam79 , utilizator 14:10, 15 Octombrie 2010
In primul rand, contractele de munca nu se modifica unilateral. Daca angajatul nu va fi de acord, riscati sa faca plangere la ITM.
Cred ca trebuie sa mergeti la AJOFM sa declarati ca va restrangeti activitatea, iar pentru perioada in care nu aveti nevoie de toti angajatii, sa/i dati in somaj tehnic.
Dar sa presupunem ca avem nevoie de toti angajatii, dar vrem sa le modificam contractele de munca pe perioada determinata. care este procedura?
Putem sa incetam toate contractele de munca si apoi sa le refacem?

Asta inseamna concediere colectiva?
le faceti act aditional
Le faceti la toti acte aditionale, pe care le semneza ambele parti (deci tot cu acordul salariatilor).
Legea prevede o procedura speciala, drepturi deosebite pentru salariatii concediati, conditii in plus pentru angajator la operarea concedierii.

O concediere are caracter colectiv daca indeplineste urmatoarele conditii (cumulativ):

● Antreneaza desfacerea contractului de munca a unui numar de:

a) cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100;
b) cel putin 10% din salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati cel putin 100, dar mai putin de 300 de salariati;
c) cel putin 30 de salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati cel putin 300 de salariati;

Mentionam ca numarul minim de salariati care trebuie disponibilizati pentru ca masurile de protectie privind concedierea colectiva sa devina aplicabile este concordant cu prevederile Directivei Consiliului Europei nr. 98/59/CE privitoare la concedierea colectiva
In actul aditional specificati numai modificarea perioadei de incadrare, respectiv @se modifica din nedeterminata, in determinata@.
Urmatoarea modificare nu mai aveti voie sa o faceti pe perioada determinata.

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim licamaricica licamaricica Buna ziua, lucrez in sistemul bugetar si doresc sa va intreb daca unei persoane pensionare care poate cumula pensia cu salariul si o face cu CIm incheiat pana ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale din 3 in 3 luni maria_ioana maria_ioana Buna ziua, Sunt angajata la o societate cu CIM pe 3 luni, apoi am semnat in act aditional pentru inca trei luni iar la expirarea acestuia m-am trezit cu un ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinata anne_david anne_david Buna ziua, Am un salariat incadrat cu CIM pe durata determinata. Contractul initial de 3 luni si 2 prelungiri de cate 3 respectiv 2 luni. Ii pot face un nou ... (vezi toată discuția)