avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Programatori scutiti de impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Programatori scutiti de impozit

Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare, specializarea calculatoare si lucrez in domeniu inainte de a termina facultatea.
Firma la care lucrez dupa ce am terminat facultatea (1 an) nu a inaintat dosar pentru scutirea de impozit, si prin urmare mi se iau acei 16%. Cum pot face ca statul sa imi returneze acei 16%? Ar trebui sa se ocupe firma sau eu personal?
Si vreau sa va intreb daca legea mai este in vigoare?
Multumesc frumos



PS: Daca se poate care e nr llegii, ca ulterior mi s-a spus ca firma la care lucrez Comodo nu intruneste conditiile impuse de lege, tinand cont care e o firma care are peste 100 de angajati.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
keops_mic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:44, 14 Octombrie 2010
Odata platite, contributiile nu cred ca se returneaza. Scutirea va intra in vigoare la data aprobarii dosarului, deci dupa data depunerii acestuia de catre firma la care lucrezi.
Va incadrati la ceea ce scrie mai jos?
TITLUL III-impozitul pe venit,Capitolul III-Venitul din salarii: art.55, al.(4), lit. l Urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit:
..........
l) veniturile din salarii, ca urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator; incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei
, al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei si al ministrului finantelor publice"

Daca firma pt. care lucrati nu face prin activitatea defasurata creare de programe noi pt. calcuator, deci efectiv sa rezulte un soft nou care mai pe urma sa se vanda pe baza de licenta, ci face activitati de software de alt gen nu cred ca se aplica scutirea.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Andreea Voicila, Contabil
Aveti aici :
www.avocatnet.ro/content/for...
o discutie pe acelasi subiect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit inginer automatist andrei2105 andrei2105 E valabila scutirea de impozit daca lucrez ca inginer automatist? Daca da, unde trebuie sa ma interesez si cam de ce acte as avea nevoie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Impozit programatori lupealaura lupealaura Ce se stie deocamdata despre acea facilitate acordata programatorilor, prin care erau scutiti de impozit pe salar ? Ma refer bineinteles la perioada de dupa ... (vezi toată discuția)
Programatori/analisti programatori fara studii de specialitate nicolebanarie nicolebanarie Un \"Bine v-am gasit!\" tuturor, in primul rand. Nelamurirea mea e simpla: vreau sa stiu in ce masura se poate angaja cineva la o companie particulara pe un ... (vezi toată discuția)