avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce cale am de urmat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce cale am de urmat?

In l968 mama mea a mostenit in baza unui testament autentificat de notarul de stat la acea vreme, o cota de 7 parti dintr-un intreg de 12 parti, iar fratii ei in numar de 5 au mostenit cate 1 parte, cote care au fost intabulate in CF in baza actelor doveditoare. In anul 1992, mama printr-un Contract de intretinere mi-a lasat mie si sotului meu cota de 7 parti. In decursul anilor 4 frati ai mamei au decedat (3 dintre ei au copii). In tot acest timp nici unul nu si-a manifestat dorinta de a iesi din indiviziune sau de a folosi cota ce li se cuvine.Mentionez ca impozitul pe teren si casa l-a platit mama cat a fost in viata iar dupa decesul ei l-am platit eu cu sotul. In anul 2009 deciziile de impunere pt.impozit au venit nominal si atunci i-a trezit interesul unchiului meu care a ramas in viata si care i-a incitat si pe copiii fratilor lui care au dreptul de mostenire. Mentionez ca am incercat sa ne intelegem cu ei printr-o despagubire aferenta cotei fiecaruia (o parte echivaleaza cu 59 mp teren) dar nu au fost de acord cu suma propusa de noi si ne-au amenintat ca o sa deschida actiune in instanta. Totodata tin sa mentionez ca noi am renovat toata casa, am amenajat gradina suportand toate cheltuielile. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, sa astept sa deschida actiune pt.iesirea din indiviziune? Copiii unchilor mei decedati nu trebuiau sa faca succesiune deoarece pe CF figureaza unchii decedati? Poate nu am fost prea explicita. Va multumesc
Este greu sa obtineti o opinie avizata pe o asemenea speta numai pe baza celor relatate de d-vs. In general este de dorit sa fie consultate actele inainte de a exprima ceva.
asteptati sa deschida ei proces pt iesirea din indiviziune.
Buna seara! Revin dupa un timp in care am ajuns la o intelegere cu unchiul ramas in viata. Ne-am inteles in privinta sumei pe care o pretinde pentru cei 59 mp teren, dar intrebarea mea este urmatoarea; -unchiul are domiciliul intr-o alta tara din comunitatea europeana, nu se poate deplasa in Romania din cauza varstei, in acest caz cum se procedeaza, ce documente trebuie sa incheiem, cine poate sa il reprezinte pe el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara succesiune verii mei au dreptul la mostenire? colceriumari-bv colceriumari-bv Buna ziua! In 1968 mama mea a mostenit in baza unui testament autentificat de notar, o cota de 7 parti dintr-un intreg de 12 , fratii ei in numar de 5 au ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor sangel sangel buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns iata despre ce este vorba in anul 1997 mama mea si fratele ai in viata la timpul acela au mostenit in urma ... (vezi toată discuția)