avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Schimbare de utilizator Contract leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Schimbare de utilizator Contract leasing

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea situatie.

Se da un PFA care a incheiat in 2008 un Contract de leasing Financiar, pentru un autoturism. Acesta a fost folosit in interesul afacerii, pana in octombrie 2010. Acum 2 luni s-a incheiat ultimul contract pe care il am in derulare si prin urmare nu mai desfasor activitate ca PFA (negociez ceva contracte dar nu prea mai am timp de activitatea asta), fiind mai nou angajat la o firma (diferita de cea cu care am lucrat ca PFA).

Prin urmare, am nevoie sa folosesc autoturismul in scop personal, pe PFA nu voi mai avea venituri prea curand.

Mentionez ca pe PFA nu mai am venituri - asa ca as mai putea plati ratele decat daca as face aporturi de numerar din salariul incasat ca si angajat.

In acest caz, doresc sa renunt la calitatea de PFA - UTILIZATOR al Contractului de leasing, si sa preiau Contractul pe numele meu, ca persoana (ne-PFA).

La firma de leasing mi s-a cerut un set de documente, urmand a se semna un Protocol-Act Aditional intre cele 3 parti, prin care eu ma angajez in calitate de persoana sa preiau de la PFA obligatiile decurgand din Contractul de leasing - urmand a deveni noul utilizator.

Nu doresc sa platesc nicio suma de bani de la mine catre PFA.

Intrebarea, sau intrebarile mele ar fi:
- este suficient acel Act aditional de preluare leasing?
- la inchiderea PFA pot fi obligat sa platesc anumite sume, aferente acestui schimb de utilizator?

Va rog frumos sa argumentati raspunsurile, am cercetat destul de mult problema si recunosc faptul ca Legile sunt atat de alambicate si neclare incat iti vine sa iti iei campii.

Multumesc,
CS
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
cfs, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare utilizator contract leasing cfs cfs Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea situatie. Se da un PFA care a incheiat in 2008 un Contract de leasing Financiar, pentru un ... (vezi toată discuția)
Colaborator doreste sa achizitioneze o masina in leasing prin firma cu care colaboreaza florentinaadriana13 florentinaadriana13 Un colaborator al firmei (fost angajat, actual are contract de colaborator) doreste sa achizitioneze o masina in leasing prin firma cu care colaboreaza.(din ... (vezi toată discuția)
Transfer contract leasing auto de la pfa la pf cfs cfs Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea situatie. In 2007 am semnat ca PFA un contract de leasing pentru un autoturism. Intre 2007 si ... (vezi toată discuția)