avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Colaborator doreste sa achizitioneze o masina in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Colaborator doreste sa achizitioneze o masina in leasing prin firma cu care colaboreaza

Un colaborator al firmei (fost angajat, actual are contract de colaborator) doreste sa achizitioneze o masina in leasing prin firma cu care colaboreaza.(din cele comandate deja de firma). Ce fel de contract trebuie incheiat intre colaborator si firma astfel incat printre conditii se numara: colaboratorul trebuie sa plateasca leasing-ul, revizii, etc si in cazul in care nu isi respecta contractul, masina va ramane firmei.
P.s: el este un colaborator mai dificil care (cu siguranta) va incerca sa gaseasca ceva in contract care sa-l scuteasca de la plata leasing-ului si sa ramana si cu masina.
Ce este de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:43, 11 Februarie 2016
Sunt aproape convins ca in speta este vorba de o companie de taximetrie iar colaboratorul este un sofer de taxi.Am intalnit in practica achizitionarea in leasing de catre firma de taximetrie(Utilizator in contractul de leasing) a unor autoturisme si achitarea ratelor de leasing realizata prin incasarea sumelor de la conducatorul auto(colaborator) care lucreaza pe masina. Intre companie si colaborator nu cunosc sa fi existat acte care sa ateste suportarea cheltuielilor de leasing de catre colaborator.
Existand un contract de leasing intre firma de leasing si Utilizator, transferul proprietatii catre Utilizator(firma de taximentrie) va avea loc la sfarsitul perioadei contractuale dupa achitarea tuturor obligatiilor contractuale si a valorii reziduale. Transferul proprietatii nu poate avea loc catre colaborator decat daca firma de taximetrie devenita proprietar va vinde bunul catre acesta.
Sigur, contractul de leasing se poate inchide si cu transferul dreptului de proprietate direct catre colaborator, cu acordul societatii de leasing, daca Utilizatorul, compania de taximetrie, cesioneaza printr-un act aditional la ctr. de leasing, drepturile sale decurgand din calitatea de Utilizator, catre colaborator si plata de catre acesta din urma a valorii reziduale si a celorlalte obligatii de plata .
O precizare:pe toata perioada lesingului, dreptul de proprietate apartine companiei de leasing indiferent de valoarea ratelor achitate.
Raspunzand intrebarii :ce fel de contract ar trebui incheiat intre Utilizator si colaborator, raspunsul este ca s-ar putea incheia un contract de subinchiriere, dar acest lucru este posibil numai cu acordul proprietarului, compania de leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala levantica levantica Buna ziua, imi puteti spune va rog, cum se stabileste valoarea reziduala la o masina, in cadrul unui contract de leasig operational, cunoscand durata ... (vezi toată discuția)
Obligativitate casco - leasing gygy83 gygy83 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am terminat recent leasingul la un autoturism ... pe 16.01.2012 mi s-a facut transferul de proprietate. Polita Casco mi-a ... (vezi toată discuția)