avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilirea domiciliului unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilirea domiciliului unui minor

sunt in divort cu sotia,la ancheta sociala facuta la autoritatea tutelara si nu acasa cum ar trebui fata mea care are virsta de 12 ani a fost intrebata de fata cu maicasa daca vrea sa ramina spre crestere si educare la maicasa,la tribunal cind va fi audiata separat de judecator daca decizia ei este sa ramina spre crestere si educare mie ca tata mai conteaza ce a spus la autoritatea tutelara?vreau sa imi cistig copilul spre crestere si educare.ce as putea face desi am posibilitate materiala mult mai buna,X-(
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:20, 15 Octombrie 2010
Instanta, pe baza intregului probatoriu administrat in cauza, va decide care dintre parinti prezinta garantii morale si materiale mai bune si va dispune incredintarea minorei.
Faptul ca aveti o stare materiala mai buna ca a sotiei nu este un element principal care duce la incredintarea minorei catre dumneavoastra.
Va fi avut in vedere interesul superior al copilului care in afara de partea materiala are nevoie de o parte afectiva....
Oricum, bafta!!!
Buna seara! Conteaza foarte mult ce isi doreste minora. Daca ii va spune judecatorului ca doreste sa stea cu tatal asta va conta foarte mult. De asemenea mai conteaza cine va fi stabilit ca vinovat de destramarea casatoriei. Este favorizat la incredintare sotul care si-a indeplinit corespunzator obligatiile de familie. Nu in ultimul rand conteaza veniturile care le aveti si concluziile anchetei sociale de la locul unde intentionati sa locuiti impreuna cu minora. Mult succes!
buna seara,ancheta sociala sa desfasurat doar la locuinta unde stau sotia si copilul de la momentul separarii noaste,la domiciliul nostru comun care e de fapt casa parintilor mei nu a venit nimenii de la autoritatea tutelara,ce trebuie facut in cazul asta?prima infatisare o avem pe 5 noiembrie
buna seara.fata este legata afectiv mai mult de mine ca tata si de parintii mei care au crescuto,de ea are o teama si banuiesc ca si frica, in ultima discutie avuta cu fata azi dimineata aceasta mia spus ca va spune judecatorului ca vrea sa ramina cu mine,eu ieram cel care ma ocupam de ea cu tot ceea ce tine de scoala,eu ieram si sunt cel care ii cumpara ceea ce isi doreste(imbracaminte incaltamine)si din cite am inteles cind va fi audiata i se vor pune si intrebari de genul acesta
In primul rand cred ca va trebui sa formulati o cerere reconventionala prin care sa solicitati incredintarea minorei spre crestere si educare.
Apoi, in afara de ancheta socila care va fi efectuata si la domiciliul dv. si audierea minorei va trebui sa solicitati audierea unor martori, de regula 2, care sa ateste faptul ca dv. aveti garantii morale si materiale suficiente pentru incredintarea minorei.

Alte discuții în legătură

Incredintarea unui minor flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,la ancheta facut ade autoritatea tutelara fata mea a fost intrebata de fata cu maicasa cu cine ar vrea sa ramina ptr crestere si ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)