avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea unui minor

sunt in divort cu sotia,la ancheta facut ade autoritatea tutelara fata mea a fost intrebata de fata cu maicasa cu cine ar vrea sa ramina ptr crestere si educare aceasta spunind cu maicasa,la audierea care va avea loc la tribunal (copilul are virsta de 12 ani)daca copilul va spune ca vrea sa ramina spre crestere si educare cu tatal ei se va tine cond si de ceea ce a spus la autoritatea tutelara sau se va lua de buna alegerea ei de la tribunal.ce sa fac sa m-i se incredinteze mei fata avind o situatie materiala mult mai buna iar in perioada cind ieram o familie eu ieram cel ce se ocupa de fata in tot ceea ce priveste cresterea si educarea ei.multimesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:32, 15 Octombrie 2010
se va tine cont de ce a declarat in fata judecatorului, in principiu.
nu aveti de unde stii ce va spune fata in fata judecatorului.
conteaza mult ce probe aveti si cum le administrati sa puteti dovedi ca dvs v-ati ocupat mai mult decat sotia de copil, sunteti responsabil, indicat ca acest copil sa ramana la dvs.
situatia materiala conteaza, dar nu atat de mult...
cea mai concludenta proba e copilul care daca va fi intrebata va spune cine se ocupa de ea cind ieram impreuna.de la momentul separarii in fapt de copil nu sa ocupat maicasa absolut deloc in ceea ce priveste scoala,cele necesare de zi cu zi adica imbracaminte incaltaminte au fost asigurate de mine,pe timpul vacantei copilul a locuit la pariinti mei care de altfef au si crescuto,mai detin un certificat medicolegal in care au fost agresat la citeva luni dupa ce neam separat si care sper sami serveasca in justitie si in urma cu citeva zile eu mam ocupat de internarea copilului in spital facuse o scarlatina si maicasa stia de 2 zile dar nu a luat nici o masura iar la momentul cind eu am aflat am internat fata la spit si timp de 3 zile eu am stat permanent cu ea in spital,maicasa stind o singura zi,se pot folosi toate astea ca probe?
folositi absolut orice credeti de cuviinta in legatura cu copilul.. orice inscris, martori ce pot confirma parte de afirmatii. mai aveti la indemana si interogatoriul celeilalte parti.
avocat aveti?
nu am luat avocat nici unul din noi.am decis ca divortul e din culpa comuna si am considerat ca nu e necesar angajarea unui avocat,credeti ca am sansa mari sami cistig fata daca iau un avocat??

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului unui minor flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,la ancheta sociala facuta la autoritatea tutelara si nu acasa cum ar trebui fata mea care are virsta de 12 ani a fost intrebata de fata ... (vezi toată discuția)
Autoritate tutelara stefan1978 stefan1978 Buna seara,am o intrebare in legatura cu aceasta institutie daca ii pot spune asa.Sunt in divort cu sotia mea,avem un baiat in varsta de 7 ani,in luna iunie am ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am pentru obtinerea custodiei copilului minor alberto-eby alberto-eby de curin sotia a depus cerere de divort ,in urma casatoriei a rezultat o fetita care are virsta de 5 anisoti ,impreuna am cumparat un apartament care l-am ... (vezi toată discuția)