avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sanse am pentru obtinerea custodiei copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sanse am pentru obtinerea custodiei copilului minor

de curin sotia a depus cerere de divort ,in urma casatoriei a rezultat o fetita care are virsta de 5 anisoti ,impreuna am cumparat un apartament care l-am transformat intr-um spatiu comercial ,imobilul in care locuim si a crescut minorul este cumparat inaintea casatoriei ,sotia incearca sa amenajeze o locuinta in spatiul comercial in care sa se mute dupa divort.Recunosc ca sotia s-a ocupat mai mult de fetita ,pentru ca a avut mai mult timp liber dar bani cu care a platit cele necesare intretineri si ingrijiri acesteia au venit de la mine pentru ca am fost nevoit sa muncesc zi lumina pentru a oferi confortul cerut ,mentionez ca sotia are servici lejer ,nu gateste absolut deloc, spala numai minorei, nu calca si face curatenie ocazional .Minora este atasata emotional cred ca in egala masura de ambi parinti .AM SANSA SA OBTIN CUSTODIA MINOREI .VA MULTUMESC PENTRU AJUTOR :((ce ma invatati sa fac cum sa procedez
Cel mai recent răspuns: razvan38 , utilizator 21:22, 8 Martie 2011
In cazul in care nu va intelegeti cu privire la incredintarea copilasului se citeaza Autoritatea Tutelara in cadrul procesului, pentru efectuarea unei anchete sociale.
Ancheta sociala, se efectueazala domiciliul la care se afla copilul sau/si la domiciliile fiecaruia dintre parinti .
Raportul de ancheta sociala retine date privind conditiile in care este crescut minorul, cine si cu ce contribuie la ingrijirea, cresterea, educarea lui, de care dintre parinti este atasat mai mult
Rezultatul anchetei sociale este luat in conderatie de catre instanta in momentul deciziei cu privire la incredintarea minorului unuia dintre parinti spre crestere si educare.

Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Tifigiu Laura, Consilier juridic
sansele se apreciaza in functie de ce probe aveti si cum sunt administrate in cadrul procesului. Nimeni nu va poate dpune un diagnostic pe site. Consultati un avocat
In primul rand trebuie sa iti doresti cu adevarat asta , sa nu fie doar o ambitie. Apoi sa faci totul sa convingi Autoritatea Tutelara ca poti sa ii oferi conditii mai bune de crestere fetitei. Nu sunt avocat sa te sfatuiesc , eu spun din proprie experienta pentru ca eu am obtinut fata la divort acum 7 ani si sunt cel mai fericit parinte! Dar inca o data iti spun ca trebuie sa te gandesti foarte bine la ce te inhami , sa privesti in viitor ca nu va fi usor mai ales ca ai fata si trebuie sa fii si mama si tata. Eu iti urez bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului unui minor flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,la ancheta sociala facuta la autoritatea tutelara si nu acasa cum ar trebui fata mea care are virsta de 12 ani a fost intrebata de fata ... (vezi toată discuția)