vreau sa intreb si sper sa ma putetzi ajuta....prietenul meu este inchis in arest preventiv pentru furt calificat...a fost 29 de zile si i-a mai dat 60.avocata care o are a cerut eliberarea sub control judiciar dar nu i-a aprobat...si a facut 2 si amandoua i-au fost respinse.Mai a avut o condamnare de 2 ani cu suspendare pentru vatamare din culpa si zice k akuma numai poate sa il scoata decat tot cu condamnare si sa faca inchisoare..Si as vrea sa intreb prin cautiune s-ar putea elibera?si daca da cam la ce suma s-ar estima?sau altceva ce s-ar putea face??va multumesc anticipat
Este vorba despre un recidivist ,din cate am inteles si in aceasta situatie conform art.160/4 c.pr.pen,aceasta cerere nu poate fi admisa de catre instanta.
Liberarea conditionata se propune sau se solicita dupa ce executa 1/3 din pedeapsa care ii va fi aplicata.la care se va adauga si pedeapsa care a fost suspendata,prin revocarea suspendarii conditionate a executarii primei pedepse,dar si atunci se va avea in vedere ca este recidivist si probabil i se va acorda o amanare dupa implinirea termenului(termen de reiterare a cererii).
De alte modalitati de liberare conditionata,nu poate beneficia,astfel cum am aratat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Furt calificat
stancel
am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata
Zigrid
Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a ... (vezi toată discuția)