avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... intrerupere pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

intrerupere pentru cresterea copilului

intre anii 1981 si 1984 mama mea a intrerupt munca 3 ani pt cresterea mea,dar nu a platit contributie la stat deoarece nu a fost informata ca se putea plati
cum poate mama mea sa recupereze acei ani la pensionare
?
mai poate plati acum pentru aceea perioada?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:19, 14 Octombrie 2010
1. Legea 1/1970 prevedea la art.
"...beneficiază de vechime neîntreruptă în aceeaşi unitate salariata care a încetat activitatea fiind gravidă sau pentru a-şi creşte un copil pînă la împlinirea vîrstei de 7 ani". Pe atunci, legea pensiilor era cu totul alta si nu se pune aproblema unor astfel de stagii asimilate de cotizare.
2. Nu se poate plati retroactiv contributia pentru pensie. Daca incheiati acum un contract de asigurare acesta produce efecte cu data incheierii lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 1/1970, art. 9, lit. k) - intrerupere contract de munca pentru crestere copil constantad constantad art.9 alin.2 Legea nr.1/1970 - In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida ... (vezi toată discuția)
Pensie la cerere deana deana Buna seara. As dori sa aflu daca pot iesi la pensie , la cerere ? Am 52 ani , 11 ani in campul muncii si am facut cerere pt crestere copil pt ambii copii , in ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata si legea 1/1970 ElenaArion ElenaArion Mama mea, nascuta pe 16 iunie 1956, doreste sa se pensioneze anticipat. A implinit 38 de ani vechime. Se poate pensiona fara penalizare? Cand? De asemena, in ... (vezi toată discuția)