avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Organizarea si conducerea contabilitatii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Organizarea si conducerea contabilitatii

Situatiile financiare pe 2007 pot fi semnate si de "ALTA PERSOANA IMPUTERNICITA POTRIVIT LEGII".
Intrebare :- Aceasta persoana imputernicita, avind studiile necesare, poate fi si din afara societatii a carei situatie financiara o semneaza si daca da, imputernicirea trebuie autentificata sau nu la notar ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 28 Februarie 2008
"Legea contabilitatii cu modificarile si completarile ulterioare, publicata la sfirsitul anului trecut zice ca se organizeaza si conduce contabilitatea agentilor economici-OBLIGATORIU- prin compartimente specializate incadrate cu personal cu studii economice superioare"

deci se poate, contract de munca cu timp partial
aba812001 a scris:

"Legea contabilitatii cu modificarile si completarile ulterioare, publicata la sfirsitul anului trecut zice ca se organizeaza si conduce contabilitatea agentilor economici-OBLIGATORIU- prin compartimente specializate incadrate cu personal cu studii economice superioare"

Art. 10 alin. (2) din Legea 82/1991 modificata prevede:
Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte....

"De regula" nu inseamna "obligatoriu".......
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2008
Lorena Chirila, Avocat
nu inseamna dar se cere :)
Si pot sa imi fac un contract partial pentru o luna, doar atunci cand se depun bilanturile?:D
da, iti poti face un contract pe durata determinata de o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasare personal: contabil miruna82 miruna82 Societatea are angajat un contabil sef care se ocupa de toata evidenta financiar-contabila a societatii, inclusiv partea de salarizare, depunere declaratii ... (vezi toată discuția)
Sc Adrian1978 Adrian1978 CONTABILITATEA POATE FI TINUTA SI DE O PERSOANA CARE NU ESTE CONTABIL AUTORIZAT PENTRU UN SC???? (vezi toată discuția)
Contabil obligatoriu cu iulie 2008? Tataie Tataie Am inteles de la contabila mea ca este obligatoriu pt orice firma sa aiba in grila de salariati un contabil. Exista vreo lege pe cale de promulgare care sa ... (vezi toată discuția)