avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plasare personal: contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plasare personal: contabil

Societatea are angajat un contabil sef care se ocupa de toata evidenta
financiar-contabila a societatii, inclusiv partea de salarizare, depunere
declaratii si bilanturi etc. Acesta este expert contabil autorizat CECCAR.
Incepand cu luna mai va avea insa contractul de munca suspendat ca urmare a
intrarii in concediul de maternitate si ulterior in concediu de crestere si
ingrijire copil.
In vederea inlocuirii acestui salariat, societatea doreste sa incheie un
contract cu o firma de plasare personal, practic noul contabil sa aiba
contractulde munca incheiat cu firma respectiva iar societatea sa plateasca
lunar doar contravaloarea serviciilor in baza facturii.
Este corecta abordarea? Persoana respectiva va putea sa semenze si sa
depuna declaratiile lunare si bilanturile societatii daca este vorba de o
persoana expert contabil cu autorizare CECCAR?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:41, 1 Martie 2017
Nu. legea 82/1991:

Art. 10. -
(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare. Prin persoană împuternicită să îndeplinească funcţia de director economic sau contabil-şef se înţelege o persoană angajată potrivit legii, care are studii economice superioare şi care are atribuţii privind conducerea contabilităţii entităţii.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Daca e societate trebuie autorizata CECCAR (dar nu cred ca este). Daca nu, respectivul expert trebuie sa fie directorul economic, contabilul-şef angajat in cadrul firmei d-voastra.

Societatea de plasare ar trebui sa stie acest aspect.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Pentru a viza bilanturi - curs ministru_ ministru_ Buna ziua! Am si eu o intrebare si anume: exista un alt curs in afara de CECCAR, pe care sa-l urmez pentru a putea viza bilanturi. va multumesc (vezi toată discuția)
Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)