avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 103 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA pentru a viza bilanturi - curs
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

pentru a viza bilanturi - curs

Buna ziua!
Am si eu o intrebare si anume: exista un alt curs in afara de CECCAR, pe care sa-l urmez pentru a putea viza bilanturi. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 20:14, 19 Octombrie 2009
Buna ziua!
Bilantul se poate viza si daca ai studii economice de specialitate si esti angajat pe firma respectiva.
Legea 82(r4)/1991:
""Art. 10. - (1) Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective.
(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
(4) Răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din subordine. În cazul în care contabilitatea este condusă pe bază de contract de prestări de servicii, încheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestora, potrivit legii şi prevederilor contractuale.""

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil autorizat Dana Filip Dana Filip Buna, va rog sa-mi spuneti daca un absolvent de studii superioare (economice) poate intocmi/semna balanta/bilant, sau este necesar sa dea examen ... (vezi toată discuția)
Certificare bilant 2009 livacos livacos Care sunt persoanele ce pot efectua certificarea bilantului pe 2009 la contribuabili mijlocii (vezi toată discuția)
Contract contabiliate ContSters126274 ContSters126274 Pentru o firma nou infiintata, fara multe acte lunare, cu un singur angajat pentru moment.Firma nu este platitoare de TVA, Care sunt costurile (orientativ) ... (vezi toată discuția)