avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recidivist la furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recidivist la furt calificat

este complice la furt calificat. sotul meu este complice la acest furt iar el este si recidivist . cati ani poate sai dea. prietenul lui a spart o casa de amanet si sotul meu este bagat ca complice ajutati-ma va rog:(
Pedeapsa prevazuta de lege pentru participantii la infractiune, complici sau instigatori , erste aceeasi ca pentru autor.Depinde totusi, la individualizarea pedepsei, de toate circumstantele persoane..reale, de contributia avuta de complice.

De la 3 la 15 ani, orientata spre maxim probabil.

Si va rog sa nu mai deschideti din nou acest subiect.Ramaneti si intrebati aici .:)
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator
a savarsit fapta de 1 an in 2005:(:(:(( mai este recidivist prietenul lui vrea sa ia fapta asupra lui ce se intampla mai departe cati ani ia:((
:((:(( a trecut 5 ani si11 zile de la savarsirea primei fapt mai este recidivist
thebestfabian04, utilizator
Teoretic:Asa cum s'a spus pedeapsa prevazuta pt instigatori sau complici este aceiasi ca si pt autor. Furtul calificat este pedepsit cu inchisoare de la 3 la 15 ani.In individualizarea pedepsei se va da mai intai curs circumstantelor agravante ( in acest caz in mod facultativ instanta poate aplica o pedeapsa orientata pana la maximul special iar daca acesta este neandestulator se mai poate adauga un spor de pana la 5 ani fara a depasi o treimie din maximul special,deci se poate ajunge pana la maxim 20 de ani ) daca se retin circumstante atenuante pedeapsa se poate cobora sub minimul special dar nu mai jos de 3 ani.Dupa ce s'a dat curs circumstantelor agravante/atenuante se da da eficienta starii de recidiva.In acest caz se poate aplica un spor de pana la 10 ani in cazul recidivei postexecutorii.Deci depinde foarte mult de cum va stii sa fructifice circumstante agravante sau atenuante.Minim 3 ani-maxim 30 care este si maximul general,dar nu se va aplica asa ceva in niciun caz.
mai este recidivist prima fapta a savarsit-o in urma cu 5 ani si 11 zile adica in 2005 prietenul lui vrea sa ia fapta asupra lui ce se in tampla cati ani ia
Raspunderea penala este personala.NU exista ia fapta asupra lui!daca din probe,acte premergatoare..rezulta ca a fost complice va intra sub incidenta legii penale.Nimeni nu va poate spune cat ia..va poate spune intre ce limite.by the whay i don't like you nickname:stunned:
ContSters135817, utilizator

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de 4 ani cu executare pentru inselaciune ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri..fara a intra prea mult in detalii as dori sa va intreb daca vi se pare justificata poate prin comparatie, o pedeapsa de 4 ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt valentino_tudor valentino_tudor sunt cercetat pt complicitate la furt prin ajutarea infractorului sa vanda unele lucrurii furate de inculpatii.prejudiciul meu este mic nu am antecedente ... (vezi toată discuția)
Drept penal VISNIUC NADIA-NICOLETA VISNIUC NADIA-NICOLETA La cat se poate incadra baiatul meu in pedeapsa ca complice la furt in ideea in care nu au ca probe decat 2 declaratii la 2 minori si niste inregistrari ... (vezi toată discuția)