avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii / calificari - incadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii / calificari - incadrare

Buna ziua!

As vrea sa stiu care sunt actele normative care reglementeaza nivelul de studii respectiv calificarile necesare pentru incadrarea pe o anumita functie/post?
Ma poate ajuta cineva?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 21:26, 22 Ianuarie 2008
Daca veti intreba ceva concret poate ca va voi putea ajuta. Diferitele meserii au diverse reglementari, nu exista o lege general aplicabila.
Un bun punct de inceput este codul CAEN.
Buna ziua,

Se poate angaja o persoana pe functia de tehnician echipamente retea, avand ca studii finalizate Liceul de Aeronautica, filiera tehnologica, specializarea mecanica de intretinere si reparatii?
Persoana in cauza urmeaza cursurile unei Universitati, specializarea Informatica Manageriala?
Mai intai identifica corect functia conform COR, si apoi vedem.
312203 tehnician echipamente de calcul retele

Multumesc

Alte discuții în legătură

Calificare si incadrare pe post george_x george_x cineva a pus o intrebare asemanatoare, dar raspunsul n-a fost foarte clar. 1) sa spunem ca eu vreau sa angajez pe cineva pe un post diferit de calificarea ... (vezi toată discuția)
Studii medii luminita29 luminita29 Buna ziua. Am o nelamurire....Am un salariat angajat pe functia de lacatus mecanic.cod COR 721410 (nivel pregatire 2 - studii medii) .Are 8 clase si o ... (vezi toată discuția)
Incadrare Daliborka Daliborka Buna ziua o persoana care a absolvit scoala profesionala( tinichigiu auto ), poate fi incadrata pe o functie cu studii medii, ca si tehnician echipamente de ... (vezi toată discuția)