avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie militara de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie militara de urmas

va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o chestiune legata de aceasta reclaculare a pensiei militare de urmas.
Este cazul bunicii mele, care are 80 de ani, si care beneficiaza de pensie de urmas dupa sotul ei(bunicul meu). Cazul este, cred ca putin mai diferit.
Bunicul meu a lucrat in armata in perioada 1948-1960, cu intreruperi, din motive politice. Dupa ce a trecut in rezerva, in 1960, a lucrat ca si civil, dar in afara MAI., la diferite institutii ale statului de la acea vreme. Pensia de asigurari sociale a fost transformata in pensie militara, astfel ca potrivit deciziei de pensionare avea vechime ca si cadru militar 8 ani 2 luni si 15 zile, iar vechimea in serviciu intregita fiind de 44 ani 3 luni si 28 de zile.
Ceea ce nu inteleg este ca pentru perioada cat a lucrat ca si civil, si pentru care pensia i-a fost transformata, se impune sa solicit adeverinte de la acele unitati? sau aceasta recalculare se refera strict la perioada din armata?
CE se intampla cu pensia aferenta anilior civili? ramane aceeasi si se adauga la pensia militara recalculata? Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Alte discuții în legătură

Pensie militara marks marks Buna ziua! Sint pensionar de aprox. 4 ani (Casa Nationala de Pensii) - pensionare la limita de virsta. Am iesit la pensie cu o vechime de aprox. 43 de ani. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt călinescu maria, beneficiară a unei pensii ... Călinescu Maria Călinescu Maria Buna ziua! Sunt Călinescu Maria, beneficiară a unei pensii de urmaș, pensia mea din învățământ în 2013, era mult mai mica. Soțul decedat în 2011, ... (vezi toată discuția)
Pensie militara+pensie civila Victor Alexiu Victor Alexiu Am lucrat 5 ani ca civil dupa care m-am activat si am lucrat in armata 16 ani pana la restructurarea unitatii. Avand vechimea minima, am primit pensie ... (vezi toată discuția)