avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie militara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie militara

Buna ziua!
Sint pensionar de aprox. 4 ani (Casa Nationala de Pensii) - pensionare la limita de virsta.
Am iesit la pensie cu o vechime de aprox. 43 de ani.
Am lucrat mai bine de 10 ani in cadrul armatei ca subofiter activ, dupa care am lucrat ca civil .
Se poate sa primesc pensie militara? Se poate schimba (sau cumula) pensia actuala cu cea militara? Unde pot sa ma adresez si ce trebuie sa fac? Doresc sa-mi fie recalculata pensia astfel incit sa fie luati in calcul si anii in care am fost cadru militar (am inteles ca este posibil) Anii de vechime in cadrul armatei au fost considerati doar ca vechime nu si in calculul pensiei. (pensiile militare sint valoric mult mai mari decit pensiile civile)

Va rog sa ma sprijiniti cu un sfat.
va multumesc,

Mihai Sandu
Iasi
Cel mai recent răspuns: habibi , utilizator 09:29, 22 Martie 2006
Casa de pensii, parerea mea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare mitrexSTN mitrexSTN Buna ziua, Tatal meu are 60 de ani. A lucrat 10 ani in armata(categoria 1) ca militar(nu civil angajat in armata) si 29 de ani civil. Acum ar vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihnă în funcție de vechime Iuliaman89 Iuliaman89 Am un coleg cadru militar care a lucrat 10 în civilie și are 1 an vechime ca militar. La stabilirea numărului de zile de concediului de odihnă la ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)