avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihnă în funcție de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihnă în funcție de vechime

Am un coleg cadru militar care a lucrat 10 în civilie și are 1 an vechime ca militar.
La stabilirea numărului de zile de concediului de odihnă la militari este specificat termenul "vechime în serviciu " nu în muncă. Este o diferenta între cele 2 expresii în acest caz? Se poate cumula vechimea în civilie cu cea din sistemul militar la calculul concediului de odihnă?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021
Iuliaman89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 14 Noiembrie 2021
Este o diferenta între cele 2 expresii în acest caz.

Vechimea în serviciu ce se ia în considerare la determinarea concediului de odihnă este aceea pe care ofiţerii, maistrii militari şi subofiterii o împlinesc în cursul anului calendaristic pentru care li se acordă concediul şi se stabileşte potrivit legii pensiilor militare.

Sa înțeleg că, colegul, cu o vechime în armată de 1 an, beneficiază doar de 32 de zile calendaristice, concediu de odihnă, nu de 38 de zile?

Cornel Vasile a scris:

Este o diferenta între cele 2 expresii în acest caz.

Vechimea în serviciu ce se ia în considerare la determinarea concediului de odihnă este aceea pe care ofiţerii, maistrii militari şi subofiterii o împlinesc în cursul anului calendaristic pentru care li se acordă concediul şi se stabileşte potrivit legii pensiilor militare.

Într-adevăr, cei cu o vechime în serviciu de pînă la 10 ani beneficiază de 32 de zile calendaristice de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contravaloare co neefectuat hp777 hp777 Buna ziua. Sunt cadrul miltar in MApN si doresc sa stiu daca se face plata c/v CO neefectuat si la cadrele militare! Si daca da, in ce situatii ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii cadre militare Saba2015 Saba2015 Buna ziua! Ma intereseaza care este baza legala acordarii concediilor de studii cadrelor militare. Am gasit actele normative precum Legea 138/1999 art.67 ... (vezi toată discuția)
Concediu studii ofiteri cameliaf cameliaf Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este baza legala pentru acordarea concediului de studii de 30 de zile, pentru OFITERII care sunt inscrisi la cursuri ... (vezi toată discuția)