avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de studii cadre militare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de studii cadre militare

Buna ziua! Ma intereseaza care este baza legala acordarii concediilor de studii cadrelor militare. Am gasit actele normative precum Legea 138/1999 art.67 (partial valabila) si Legea nr. 80 din 11 iulie 1995 art.14, dar nu am gasit hotararea de guvern care precizeaza durata si regulile de acordare a concediului de odihna, concediului de odihna suplimentar şi a concediului de studii precizat in art.14 alin 2. din Lg.80/1995. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Elena , Consultant resurse umane 22:08, 13 Iunie 2018
Vedeti HG nr. nr.442 din 7 august 1992 privind concediul de odihna al ofiterilor, maistrilor militari şi subofiterilor in activitate din fortele armate
Am verificat si hotararea mentionata mai sus dar nu precizeaza nimic cu privire la regulile de acordare a concediilor de studiu
Eu am luat concediul de studii an de an doar pentru ca nu "incurcam" prea mult treburile la unitate. Lucram 24/72 ..asta ar fi fost "motivul" pentru care mi-a aprobat comandantul. 1 luna de zile pe an este concediul de studii si zilele sunt motivate prin adeverinta de la facultate. Cu toate astea am avut colegi la program(8 ore) care nu au beneficiat de CS. Sper sa te fi ajutat.
Conform art.7 din Ordinul ministrului apararii nationale nr. M104/1999, beneficiaza de concediu de studii platit – 30 de zile calendaristice /an – doar ofiterii, maistrii militari si subofiterii stu­denti in invatamantul superior forma seral, fara frecventa si la distanta. Concediul se acorda, esalonat sau integral, pentru sesiuni, examene, proiecte si lucrari practice si pentru sustinerea examenului de licenta in anul terminal.

www.avocatnet.ro/content/for...
Am cautat si eu acest Ordin al ministrului apararii nationale nr. M104/1999 art.7 in monitorul oficial dar nu am gasit niciun ordin cu acest nr.

multumesc cornelcz pt raspunsul tau dar ai putea sa-mi precizezi si baza legala in care ai facut raportul? eu cu cine am vb de la resurse mi-a precizat ca nu mi se acorda acest concediu de studii pt ca facultatea pe care o urmez nu este in "folosul unutatii" adica pt activitatea pe care o desfasor si sincer, nu cred din moment ce Lg.80/95 art.14 precizeaza de acest drept.

multumesc freeelis pt mesaje! sper sa gasesc baza legala de acordare a concediului de studii in cazul unui refuz din partea conducerii unitatii!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediu studii ofiteri cameliaf cameliaf Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este baza legala pentru acordarea concediului de studii de 30 de zile, pentru OFITERII care sunt inscrisi la cursuri ... (vezi toată discuția)
Student la zi și militar Dinuroby Dinuroby Buna ziua, in momentul actual sunt subofițer în cadrul in Ministerului Apărării Naționale și student la zi in cadrul unei facultăți. As vrea sa știu ... (vezi toată discuția)
Statutul militarilor permite concediul fara plata? hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa ma ajutati daca statutul militarilor permite concediul fara plata pt motive personale? inclusiv parasirea tarii in aceasta perioada si pt ... (vezi toată discuția)