avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Sunt Călinescu Maria, beneficiară a unei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Sunt Călinescu Maria, beneficiară a unei pensii ...

Buna ziua! Sunt Călinescu Maria, beneficiară a unei pensii de urmaș, pensia mea din învățământ în 2013, era mult mai mica. Soțul decedat în 2011, fost cadru militar, a ieșit la pensie la 45 de ani, în urma reorganizării armatei. Avea o vechime in armata de 26,5 ani, A lucrat apoi la ANF, 12 ani și 8 luni, plus că avea 2 ani lucrați că civil înainte de sc. Militară (3ani). Întrebare....În condițiile în care aș cumpăra 2,3 luni că sa fac 15 ani( daca asta e perioada corectă de cotizare, are dreptul la pensie civila? Daca da, va rog să-mi spuneți ce sa fac. Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:01, 27 Septembrie 2020
Persoanele decedate nu mai pot cumpara vechime in munca.
Mulțumesc frumos... Nici eu ca beneficiar de pensie de urmaș?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate cumpara vechime in munca la pensia de urmas in plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie militara de urmas raluca-bogdana raluca-bogdana va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o chestiune legata de aceasta reclaculare a pensiei militare de urmas. Este cazul bunicii mele, care are 80 de ani, si ... (vezi toată discuția)
Pensie militara marks marks Buna ziua! Sint pensionar de aprox. 4 ani (Casa Nationala de Pensii) - pensionare la limita de virsta. Am iesit la pensie cu o vechime de aprox. 43 de ani. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt născută în 24.01.1958 si din 01.08.2016 am ... Tanta1958 Tanta1958 Buna ziua, Sunt născută în 24.01.1958 si din 01.08.2016 am iesit la pensie pentru limita de varsta. Sotul a murit in 2002 la vârsta de 48 ani cu vechime ... (vezi toată discuția)