Buna ziua,
Sunt născută în 24.01.1958 si din 01.08.2016 am iesit la pensie pentru limita de varsta.
Sotul a murit in 2002 la vârsta de 48 ani cu vechime in munca de 30 ani. (lucra in armata MAPN nu era pensionar)
Pot lua pensie de urmas ? ( am fost căsătoriți 26 de ani și avem 2 copii 40 ani si 44 ani)
Multumesc
Eu am aprobat dosarul de pensie pentru limita de varsta.(primesc pensie)
Cum aflu valoarea pensiei sotului decedat ? (depun actele la casa de pensii si cand primesc raspuns optez pentru pensia cea mai mare?)
Pot depune actele chiar daca la momentul decesului sotul nu intrunea condițiile pensionarii ?
Multumesc
Cum aflu valoarea pensiei sotului decedat ? (depun actele la casa de pensii si cand primesc raspuns optez pentru pensia cea mai mare?)
Da.
H.G.257/2011
ART..76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:
c)pentru pensia de urmaș:
– cerere pentru înscrierea la pensie (anexa nr. 8);
– actele menționate la lit. a), pentru cazurile în care susținătorul decedat nu avea calitatea de pensionar;
– actele de stare civilă ale urmașilor și ale reprezentantului legal, după caz (original și copie);
– decizia medicală asupra capacității de muncă (original);
– decizia de pensie/talon de plată a pensiilor, pentru cazurile în care susținătorul decedat avea calitatea de pensionar (copie);
– adeverința de studii, în cazul urmașilor copii în vârstă de peste 16 ani (original);
– actul doveditor al cauzei decesului, cu excepția situațiilor în care susținătorul decedat avea calitatea de pensionar (copie);
– copie FIAM, pentru decesul cauzat de accident de muncă;
– copie BP2 și copie certificat medical constatator al decesului, pentru decesul cauzat de boală profesională.
(2) În cazul persoanelor prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) din lege, vechimea în serviciu, respectiv veniturile realizate lunar, necesare determinării stagiului de cotizare și punctajului lunar, pentru perioadele anterioare datei de 1 ianuarie 2011, pot fi dovedite cu adeverințe eliberate, potrivit legii, în temeiul statelor de plată sau al altor documente doveditoare aflate în păstrarea structurilor militare/deținătoare de fonduri de arhivă.
Cereti lista de documente de la casa locala, poate diferi de la casa la casa(+/- un document).
Cand am decrat decesul pe langa alte acte am depus si livretul militar in original. De unde pot sa iau copie sau originalul livretului militar ? (trebuie depus pentru a solicita pensia de urmas)
Lucrând în armata la MAPN sa se fi dus la UM la care a lucrat ?
Mulțuesc mult