Buna ziua. Va scriu pentru a va cere o parere. Prietenul meu are un proces pe rol. In 2007 a facut un scandal intr-un club, spargand pahare si alte cateva obiecte. Nu a vatamat pe nimeni, patronul si-a retras plangerea, dar procesul este inca pe rol. Impreuna cu el a mai fost inca un prieten de-a lui. Este incadrat la ultraj, port ilegal de arma alba si perturbarea linistii publice. Arma alba era o sabie artizanat, pe care a scos-o din teaca in acel local si a fluturat-o prin aer, fara sa atinga sau sa raneasca pe cineva. A primit 1 an jumate, cu condamnare. Nu are antecendente penale. Nici declaratiile martorilor nu sunt impotriva lui, ci mai mult impotriva prietenului lui, care mai are un alt proces pe rol si antecedente.
In concluzie, nu are antecendente, declaratiile martorilor nu sunt in potriva lui, patronul si-a retras plangerea si tot i-au dat 1 an jumate. Urmatorul proces este in data de 3 noiembrie. De ce i-au dat condamnare si cam ce este de facut?
Va multumesc
S-a efectuat un referat de evaluare de Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunal?
Acesta va stabili elementele care au condus la conduita antiinfractionala si posibilitatea reintegrarii in societate.
Totodata , sa aveti cat mai multe inscrisuri in vederea retinerii de circumstante atenuante personale, in conformitate cu art. 74 din Codul penal .
incercati si caile de atac sa vedeti ce obtineti. totusi instanta l-a considerat un pericol social, deoarece a scos sabia si a fluturat-o in aer... asta nu poate fi trecut asa usor cu vederea.
Procesul este din 2007, insa prietenul meu a fost plecat din tara pana anul trecut si s-a tot amanat procesul din cauza ca nu s-au prezentat la proces nici unul din inculpati. Din cate am inteles s-a facut si recurs. Ce se poate face mai departe in cazul in care la urmatoarea infatisare se inchide procesul si pedeapsa nu se suspendeaza?
Va multumesc
Atunci aveti raspunsul pentru aplicarea acestei pedepsei.Buna conduita postinfractionala e avut in vedere de catre instanta de judecata cand este individualizata pedeapsa.
In aceasta etapa procesuala, sa fie prezent.
Am nevoie de ajutor
marduk
am un prieten care a fost prins cu arme albe la el pe strada de jandarmerie....i s-a luat declaratia si i s-a facu proces verbal de ridicare al acelor ... (vezi toată discuția)